avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cat concediu poate da medicul de familie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cat concediu poate da medicul de familie?

cat concediu poate da medicul de familie intr-o luna? dar intr-un an?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 17 Aprilie 2015
Din aceeasi norma de aplicare a OUG 158/2005:

Art. 50. -
(1) Certificatul de concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani si ingrijirea copilului cu handicap in varsta de pana la 18 ani pentru afectiuni intercurente se elibereaza de medicul curant, in conditiile si pana la duratele maxime prevazute de lege.
(2) Medicul de familie are dreptul de a acorda concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav, cu durata de cel mult 14 zile calendaristice, in una sau mai multe etape, pentru aceeasi afectiune.
(3) Medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital are dreptul de a acorda concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav, cu durata de cel mult 30 de zile calendaristice.
Art. 51. -
In situatia in care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat in aparat gipsat sau supus unor interventii chirurgicale, eliberarea certificatelor de concediu medical se va face de medicul curant din unitatile care acorda asistenta medicala in specialitatea respectiva, pentru durate stabilite de acesta, in functie de gravitatea afectiunii. Daca durata concediului medical depaseste 90 de zile, este necesar avizul medicului expert al asigurarilor sociale.
Buna. Legislatia actuala prevede acordarea de catre medicul de familie tot a 14 zile calendaristice pentru ingrijirea copilului bolnav? Va intreb deoarece medicul meu de famile sustine ca doar 10 zile imi poate acorda. Multumesc pentru raspuns.
NORME din 27 ianuarie 2006 de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate

Art. 50
(1)Certificatul de concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav în vârsta de pâna la 7 ani si îngrijirea copilului cu handicap în vârsta de pâna la 18 ani pentru afectiuni intercurente se elibereaza de medicul curant, în conditiile si pâna la duratele maxime prevazute de lege.
(2)Medicul de familie are dreptul de a acorda concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav, cu durata de cel mult 14 zile calendaristice, în una sau mai multe etape, pentru aceeasi afectiune.
(3)Medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital are dreptul de a acorda concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav, cu durata de cel mult 30 de zile calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pompiliairina pompiliairina cate zile de concediu medical pentru ingrijirea unui copil de 3 ani ai voi sa ai? (vezi toată discuția)
Foaie de boala ale2012 ale2012 buna ziua.azi dimineata am fost la doctor pentru ca ma simt foarte rau si sunt racita,la care mia dat concediu medical de 7 zile am intrebato daca nu ma simt ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ingrijire copil monica.daliu monica.daliu Buna ziua, Am 2 copii, unul de 4 ani si unul de 2. In ultimul an am beneficiat de 11 zile concediu medical, din care 6 pentru ingrijirea unuia dintre copii. ... (vezi toată discuția)