avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

cate zile de concediu medical pentru ingrijirea unui copil de 3 ani ai voi sa ai?
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 15:43, 9 Iulie 2009
pompiliairina a scris:

cate zile de concediu medical pentru ingrijirea unui copil de 3 ani ai voi sa ai?


depinde in ce situatie va aflati :14 zile, 30 zile sau mai mult
Cititi mai jos

Art. 49. - Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani.
Art. 50. - (1) Certificatul de concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani şi îngrijirea copilului cu handicap în vârstă de până la 18 ani pentru afecţiuni intercurente se eliberează de medicul curant, în condiţiile şi până la duratele maxime prevăzute de lege.
(2) Medicul de familie are dreptul de a acorda concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav, cu durată de cel mult 14 zile calendaristice, în una sau mai multe etape, pentru aceeaşi afecţiune.
(3) Medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital are dreptul de a acorda concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav, cu durată de cel mult 30 de zile calendaristice.
Art. 51. - În situaţia în care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat în aparat gipsat sau supus unor intervenţii chirurgicale, eliberarea certificatelor de concediu medical se va face de medicul curant din unităţile care acordă asistenţă medicală în specialitatea respectivă, pentru durate stabilite de acesta, în funcţie de gravitatea afecţiunii. Dacă durata concediului medical depăşeşte 90 de zile, este necesar avizul medicului expert al asigurărilor sociale"
Multa sanatate!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pentru ingrijire copil bolnav danamatea danamatea buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca informatiile mele referitor la concediul medical pt copil sunt corecte: 1-se acorda pana la implinirea de catre copil a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical zar zar pot avea doua concedii medicale pentru copil bolnav pana la sapte ani in aceasi luna? Medicul de familie nu vrea sa imi elibereze pe motiv ca nu poate da in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru copil cu handicap elennna elennna Buna. Daca am un copilas incadrat in handicap grav de cate zile de concediu anual pt ingrijirea lui pot beneficia? acestea se acorda separat de concediul meu ... (vezi toată discuția)