avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere C.I. / Pasaport din afara Romaniei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere C.I. / Pasaport din afara Romaniei

Buna ziua,

eu locuiesc in Glasgow, Marea Britanie. Nu am locuinta in Romania.
Posta (Royal Mail) mi-a pierdut buletinul.
Pasaportul mi-a expirat in 24.02.2013.
Nu pot sa vin in Romania pentru ca nu am nici un act de identitate.

Am intrat in legatura prin e-mail (telefonic nu se poate, cei din consulat refuza discutia prin telefon indiferent de persoana sau motiv) cu d-nul Delcea, consulul roman din Edinburgh. Dansul mi-a dat doar raspunsuri copy-paste si nici o solutie pentru a-mi rezolva problema.

Intrebarea mea este:

Cum pot obtine un act de identitate, pasaport sau C.I.? Avand in vedere faptul ca eu nu pot parasii Marea Britanie in momentul de fata.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:28, 18 Martie 2013
Va prezentati la ambasada sau consulatul Romaniei ce aveti dvs. mai aproape.
Cartea de identitate o puteti obtine fie daca va prezentati personal in Romania dar trebuie sa faceti dovada adresei de domiciliu, fie imputerniciti o persoana din Romania care sa se prezinte la ghiseul de la serviciul de evidenta de la domiciliul /presupusul dvs.domiciliu din Romania. Puteti renunta la domiciliul dvs. din Romania/ceea ce s-ar apropia considerabil de adevar/si sa optati pentru CRDS cetatean roman cu domiciliul in strainatate, caz in care nu ati mai avea nevoie de buletin ci doar de pasaport pe care il obtineti de la ambasada sau consulat. Daca doriti neaparat sa veniti in Romania puteti sa solicitati la ambasada sau consulat un titlu de calatorie cu ajutorul caruia ajungeti in Romania, dar aici va trebui sa va faceti act de identitate si iar va loviti de actul pe locuinta. Desigur o ruda sau o prietena va poate lua in spatiu si problema este rezolvata. Ramane sa luati hotararea potrivita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Traiesc in marea britanie, nu am carte de identitate si pasaprotul este expirat. MariusAlex11 MariusAlex11 Am 18 ani, am terminat colegiu in Marea Britanie si acum am vrut sa ma duc la universitate dar nu mi sa facut buletinul pt ca am trait aici de 10 ani si ... (vezi toată discuția)
Nu mai am nici o resedinta in romania ca sa pot sa mai fac buletinul ... tandemus tandemus Nu mai am nici o resedinta in Romania ca sa pot sa mai fac buletinul , iar acesta e expirat. In curand va expira si pasaportul si fara buletin valabil nu am sa ... (vezi toată discuția)