Buna ziua,am deskis un cont la banca in speta BRD ptr recuperarea taxei auto,am luat banii si acum cei de la banca nu vor sa-mi inkida contul mai devreme de 3 luni,am citit contractul semnat de mine si banca si nu stipuleaza nicaieri ca nu pot inkide contul mai devreme de 3 luni.Este adevarat ? s-au apelez la protectia consumatorului? Multumesc anticipat ptr ajutor!
Din punctul meu de vedere ca asta este o clauza abuziva! (cf Legea 193/2000)
Art. 4
(1) O clauza contractuala care nu a fost negociata direct cu consumatorul va fi considerata abuziva daca, prin ea insasi sau impreuna cu alte prevederi din contract, creeaza, in detrimentul consumatorului si contrar cerintelor bunei-credinte, un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor.
Art 1
(2) in caz de dubiu asupra interpretarii unor clauze contractuale, acestea vor fi interpretate in favoarea consumatorului.
[ editat- va rog nu citati mesajele carora le raspundeti daca nu e necesar- pct 2.8 din regulament]
Litigiu cu banca
bulg1
care sunt taxele abuzive impuse de banci,cum si daca pot fi recuperate si daca da,care ar fi durata procedurii(cat dureaza procesul) pana la recuperare (vezi toată discuția)