avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... AM O NELAMURIRE CU BANCA?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

AM O NELAMURIRE CU BANCA?

Buna ziua,am deskis un cont la banca in speta BRD ptr recuperarea taxei auto,am luat banii si acum cei de la banca nu vor sa-mi inkida contul mai devreme de 3 luni,am citit contractul semnat de mine si banca si nu stipuleaza nicaieri ca nu pot inkide contul mai devreme de 3 luni.Este adevarat ? s-au apelez la protectia consumatorului? Multumesc anticipat ptr ajutor!
Cel mai recent răspuns: Stefan021 , utilizator 00:00, 22 Martie 2013
dumitru71,

Din punctul meu de vedere ca asta este o clauza abuziva! (cf Legea 193/2000)

Art. 4

(1) O clauza contractuala care nu a fost negociata direct cu consumatorul va fi considerata abuziva daca, prin ea insasi sau impreuna cu alte prevederi din contract, creeaza, in detrimentul consumatorului si contrar cerintelor bunei-credinte, un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor.

Art 1

(2) in caz de dubiu asupra interpretarii unor clauze contractuale, acestea vor fi interpretate in favoarea consumatorului.

[ editat- va rog nu citati mesajele carora le raspundeti daca nu e necesar- pct 2.8 din regulament]
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu cu banca bulg1 bulg1 care sunt taxele abuzive impuse de banci,cum si daca pot fi recuperate si daca da,care ar fi durata procedurii(cat dureaza procesul) pana la recuperare (vezi toată discuția)
Noua lege privind clauzele abuzive ale bancilor ionut_daniel ionut_daniel Imi puteti spune si mie care este noua lege ce reglementeaza clauzele abuzive ale bancilor? Am avut doua credite, dintre care pe unul l-am lichidat acum un ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive in contract vival vival Buna ziua, Se pot denunta clauzele abuzive dintr-un contract semnat? Exista un forum superior care poate superviza anumite articole dintr-un contract? Unul ... (vezi toată discuția)