avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua!
Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, desi initial a zis ca va plati tot. Eu nu am putut achita aceasta suma lunar. Zilele trecute am primit somatie si titlu executoriu pentru credit din partea unui executor bancar.
Eu lucrez in invatamant, nu am salariul foarte mare. Am facut o intelegere amiabila cu executorul judecatoresc, angajandu ma ca lunar sa platesc 200 lei. In ziua de salariu am aflat ca am poprire pe cont cu toata suma. Poprirea este de asemenea pe contul in care primesc alocatia copilului si pensia alimentara de la tatal sau.
Cum trebuie sa procedez pentru a mi ridica poprirea de pe contul de salariu si drepturile copilului?
Le am cerut de asemenea sa se adreseze institutiei unde lucrez. Din moment ce eu sunt angajat nu trebuie ca poprirea sa se faca la unitate?
De ce sa mi blocheze conturile?
Oricum de luna viitoare am vorbit la unitatea unde lucrez sa mi dea banii din casierie, astfel vor fi nevoiti sa se adreseze unitatii unde activez.
Daca poprirea se face direct la unitate, unitatea vireaza lunar o anumita suma, au voie sa mi mai tina conturile blocate?
Cum pot debloca contul copilului pt alocatie si pensie alimentara?
Multumesc!
Astept un raspuns profesional si legal din partea dumneavoastra
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
campion, utilizator
Cel mai recent răspuns: campion , utilizator 18:18, 30 Aprilie 2013
Buna ziua,

Bancile nu verifica din ce sursa vin banii, doar ii blocheaza. Am mai discutat despre asta in forum www.avocatnet.ro/content/for...

Succes!
dar legea spune ca alocatia copiului si pensia alimentara fac parte din veniturilor banesti care nu sunt supuse executarii silite. in aceasta situatie nu trebuie ca acele popriri de pe cot sa fie ridicate?
daca se face poprire pe salariul de la unitatea unde lucrez diferenta nu o mai pot primi intr-un cont bancar? se face poprire peste poprire?

[ va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, multumesc]
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Alocatia copilului si pensia alimentara nu se pot urmari prin executare silita. Trebuie sa solicitati bancii un extras de cont, pe care il ve-ti depune la dosarul executional, cu cererea Dvs., de a se emite o adresa catre banca prin care executorul isi va mentine poprirea doar pentru sume ce nu reprezinta alocatia copilului si pensia alimentara, precum si eliberarea sumelor de aceasta natura deja poprite. Daca detineti si alte acte doveditoare in acest sens, din care sa rezulte ca aceste sume sunt virate in respectivul cont, de-asemenea atasati-le cererii Dvs.
Solicitati, totodata, executorului sa dispuna poprirea a 1/3 parte din venitul net lunar al Dvs., catre angajator si deschideti un cont bancar exclusiv pentru salariu ( astfel, va ve-ti putea ridica de pe card diferenta de salariu ). Sau, de la casieria institutiei, cum credeti ca este mai bine pentru Dvs.
Multumesc mult pentru informatie!
Buna ziua!
Revin cu o intrebare. Pentru achitarea creditului, executorul bancare a facut notificare care institutia unde lucrez si de 2 luni aceasta vireaza 1/3 din salariu in contul desemnat de executor. In acest moment inca am conturile unde se vireaza salariu, pensia alimentara si alocatia copilului, blocate la cererea acestui executor. Alte bunuri si venituri nu mai am.nCe trebuie sa fac pentru ca poprirea sa fie ridicata de pe contul de salariu si pentru drepturile copilului?
Un venit nu se executa de 2 ori pt aceeasi cauza, iar alocatia si pensia alimentara a copilului nu se executa prin lege.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit brd Tatiana.c Tatiana.c In anul 2014 am facut credit la Brd din motive personale din luna 07.2015 nu am mai putut sa achit ratele lunare...n.am primit notificari nimic scris de la ei ... (vezi toată discuția)
Executare cont salariu si salariu la angajator in acelasi timp adi1404 adi1404 Buna ziua, Am si eu o intrebare si as avea mare nevoie de un raspuns. Am o poprire pe salariu pusa la angajator pt un credit de nevoi personale. Din salariu ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi lorelay1 lorelay1 Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)