Buna seara.
Am actul adjudecatar de azi. Executorul are un termen de 15zile pana sa inceapa sa faca plati pt partile aflate la masa credala. O banca a initiat executarea silita.
E o idee buna sa instiintez Asociatia sa se inscrie acum la masa credala pt a recupara din datoriile acumulate acum la Asociatia de propietari??
Parerea mea este sa instiintati asociatia sa se prezinte la executor pentru a solicita recuperarea sumelor datorate.
Ganditi-va ca veti deveni membru al asociatiei de proprietari, sau oricum ati dobandit un imobil gestionat de aceasta asociatie, si aveti tot interesul in a se recupera datoria celui care a pierdut apartamentul.
Se pune intrebarea De unde va recupera asociatia sumele datorate? si care vor fi efectele recuperarii cu intarziere... Consecintele se vor rasfrange si asupra dvs.
daca asociatia nu a obtinut un titlu executoriu impotriva fostilor proprietari ai apartamentului, adica sa-i fi actionat in instanta si sa fi obtinut o decizie definitiva pana in momentul impartirii banilor obtinuti la licitatie pentru imobil de catre executor, datoriile la intretinere dispar din momentul in care dvs, in calitate de adjudecatar va intabulati in Cartea Funciara dreptul de proprietar al imobilului.
Cu alte cuvinte... daca cei de la asociatie au dormit in pantofi pana in momentul de fata... este problema lor... NU aveti nici o obligata de plata privind restantele fostului proprietar.
Asociatia are un privilegiu legal pentru datoriile respective, cu obligatia de a-l inscrie in cartea funciara.
Pt dumneavoastra camasa ( asociatia) trebuie sa fie mai aproape de piele decat puloverul (ceilalti creditori). Insiintati asociatia sa se inscrie la distribuire, pana la momentul distribuirii efective a pretului de adjudecare. Au dreptul sa faca asta pana atunci.
Act adjudecare
Ofof
Buna ziua...
In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)