avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs - aplicabilitatea dispozitiilor NCPC
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs - aplicabilitatea dispozitiilor NCPC

In cazul in care hotararea primei instante (in cazul meu Tribunalul) este atacabila prin recurs (conform redactarii din hotarare) se aplica art 82 (3) dinLEGE Nr. 134 din 1 iulie 2010 care spune:(3) La redactarea cererii şi a motivelor de recurs, precum şi în exercitarea şi susţinerea recursului, persoanele fizice vor fi asistate şi, după caz, reprezentate, sub sancţiunea nulităţii, numai de către un avocat, în condiţiile legii, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 13 alin. (2).
Mai in clar daca redactez si depun recursul ca persoana fizica acesta fa fi declarat nul de catre Tribunal
Cel mai recent răspuns: vialex1 , utilizator 22:32, 19 Martie 2013
Dacă procesul D-voastră a început înainte de 15.02.2013 (ceea ce este foarte probabil), nu se va aplica NCPC ci vechiul CPC, deci prevederile art. 83 din NCPC citate de D-voastră nu sunt aplicabile.
nu e o problema daca sunteti chiar persoana interesata, adica parte in procesul initial; orice parte interesata poate declara recurs; de altfel, avocatul exista doar ca sa va ofere consiliere suplimentara, insa lipsa sa nu va anuleaza dreptul de a declara recurs; pentru mai multe detalii, vedeti adnotarile de la recurs aici: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aparare in instanta fara avocat cainebogdan cainebogdan Buna ziua As dorii sa va intreb daca ma pot reprezenta singur in instanta si ce riscuri presupune acest lucru ? va multumesc (vezi toată discuția)
Pentru recurs este obligatoriu un avocat udreacris udreacris Buna ziua ,Am un proces la care s-a dat hotarîre cu recurs.Trebuie sa pun OBLIGATORIU avocat sau pot face eu singur cererea de recurs ?multumesc (vezi toată discuția)
Ma mai pot reprezenta singur in instanta? Marius0123 Marius0123 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o problema. Am castigat un proces ( cererea era pentru recuperare onorariu avocat de la un proces anterior pe cale ... (vezi toată discuția)