avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot sa dovedesc ca am despagubit pe cineva daca nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sa dovedesc ca am despagubit pe cineva daca nu am acte si nici martori?

Buna ziua,
tatal meu impreuna cu fratele lui au mostenit casa parinteasca de la tara, unde ulterior tatal meu s-a mutat,sa poata locui linistit l-a despagubit pe unchiul meu cu o suma de bani pentru care a facut imprumut la banca si unchiul meu si-a cumparat o alta casa in acelasi sat.Specifc ca intre ei nu a fost decat o intelegere verbala.Tatal meu a decedat si dorind sa facem succesiunea l-am rugat pe unchiul meu sa-si cedeze partea lui deoarece tata la despagubit si asa ar fi corect iar el ne ameninta ca nu-si mai cedeaza partea.Cum puteem noi dovedi ca tata la despagubit si sa-l fortam sa renunte la partea lui?

Va multumesc anticipat si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 18:33, 22 Martie 2013
:D

Nu-mi dau seama de ce vă gândiți la mărturie mincinoasă.
Mă refeream la eventuali martori (ca mijloc legal de probă în această situație, alături de interogatoriul pârâtului) care să poată declara cu privire la fapte sau discuții reale din care să se deducă acea despăgubire...

PS
Nu cred că pe acest forum (chiar dacă există și posibilitatea trimiterii unor mesaje private) cineva și-ar permite să îndemne la săvârșirea unor infracțiuni.
Interesant este însă faptul că unii chiar se gândesc la asta.... :))
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
Patrick_, utilizator
Nu-mi dau seama de ce vă gândiți la mărturie mincinoasă.

Sigur, noi va credem, pe toti ne mai ia gura pe dinainte :D!
Lasand gluma la o parte, sa zicem ca a fost vorba despre o formulare nefericita care, volens nolens, a dus la o asa interpretare. Poate v-ar fi fost mai folositor si d-voastra si forumului sa editati raspunsul si sa eliminati ambiguitatile. Altminteri sunt intru totul de acord cu d-voastra :
Nu cred că pe acest forum ...cineva și-ar permite să îndemne la săvârșirea unor infracțiuni [!]

e4c5, utilizator
Chiar vorbiți serios... :stunned:
Deci, dacă cineva vă spune „să încercați să găsiți ceva martori care să poată declara în instanță”, vă gândiți la mărturie mincinoasă???

Aș vrea totuși să cred că majoritatea celor care apelează la acest forum nu se gândesc în primul rând la o „șmecherie” sau la un „aranjament” mai mult sau mai puțin ilicit în rezolvarea problemei propuse spre rezolvare.

Îmi pare rău dacă pentru D-voastră este o „formulare nefericită” care a dus la o așa interpretare dar sunt convins că persoana care a inițiat discuția a înțeles despre ce e vorba.
Patrick_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare padure fara a fi declarat toti mostenitorii CRISTIANBOBO CRISTIANBOBO buna ziua, ma intereseaza calea de urmat pentru a recopera o parte din padurea care a fost retrocedata unchilor mei, acestia nedecalarand faptul ca tatal meu ... (vezi toată discuția)
Casa cu un propietar, teren alt propietar madalin55 madalin55 Buna ziua, unchiul meu a cumparat terenul si a permis tatalui meu, fratele sau, sa construiasca o casa pe terenul sau, aceasta fiind si realizata. Intre timp, ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar mventuria mventuria mama,fratele si eu suntem in judecata ptr.succesiune. fratele a adus un martor care sustine sus si tare ca defunctul tata s-a imprumutat de la el 100 usd ... (vezi toată discuția)