In cazul inregistrarii unui CIM in REVISAL, la " data la care produce efecte" se trece data contractului sau data inceperii activitatii( inceput contract)?
ex: am un CIM incheiat in 15 martie cu inceperea activitatii din 16 martie. Data la care produce efecte este 15 sau 16 martie?
Oare poate fi asta?
ART. 9
(1) Constituie contravenţii următoarele fapte săvârşite de angajatori, persoane fizice sau juridice:
e) completarea registrului cu date eronate sau incomplete;
c) cea prevăzută la lit. d) - f) şi i) cu amendă de la 3.500 lei la 5.000 lei;
???
Cum a mai remarcat si altcineva aici pe forum ... Din moment ce exista:
- camp dedicat: data incheiere contract
- camp dedicat: data incepere activitate, Caci astea doua sunt cele care se vad si pe siteul reges online ... Care o fi fost rostul si la campul data de la care produce efecte, activ la contracte noi ... numai cei care au cerut si cei care au facut programul stiu.
Inteleg, ca acel camp sa fi fost activ la modificari, caci alea se fac in 20 zile si trebuie sa se vada de cand intra in vigoare modificarea, dar nu la contracte noi.
Oricum imi e greu sa cred ca poate cineva vreodata sa dea/ia amenda pentru necompletarea corecta a datei la care produce efecte, atata timp cat data de incepere a activitatii este corecta. In caz contrar cred ca jumate din angajatori sunt in culpa si ... s-ar strange ceva bani la bugetul de stat.