avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals si uz de fals - din martor in invinuit, consecinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals si uz de fals - din martor in invinuit, consecinte

Buna ziua
Am sa fiu scurta si la obiect: intr un dosar de fals si uz de fals in acte: sunt invinuita ca as fi dat acte faptasului si asta in baza unei declaratii a altui inculpat complice in acelasi dosar.Initial am fost chemat la parchet ca martor apoi , mi s-a spus ca sunt invinuit. Ideea e ca faptasul a declarat initial ca am dat acte apoi a rectificat spunand ca nu a primit nimic de la mine . Doar complicele sustine acest lucru . Deci: m-au invinuit pe drept? m-au chemat la parchet ca invinuit, trebuie sa mi iau avocat? Ce se mai poate intampla mai departe .Mentionez ca acest dosar e vechi..el fiind initial la judecatorie de sector.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters284213 , utilizator 12:48, 26 Martie 2013
Declarațiile inculpatului nu pot servi la aflarea adevărului în procesul penal decât în măsura în care aspectele relevate sunt coroborate cu alte mijloace de probă, conform art. 69 C.pr.pen.
Dacă v-au învinuit sau nu pe nedrept depinde de probele administrate și de ceea ce rezultă din aceste probe.

Cu privire la angajarea unui avocat, asistența juridică nu este obligatorie în faza de urmărire penală decât dacă se ia o măsură preventivă împotriva dumneavoastră (înțeleg că nu este cazul), dacă se ia măsura de siguranță a internării medicale sau a obligării la tratament medical ori dacă organul de urmărire penală apreciază că nu vă puteți face singur apărarea.
În caz contrar nu este obligatoriu să fiți asistat de avocat, ci este doar un drept al dumneavoastră, de care puteți uza sau nu.

Cu privire la ceea ce se poate întâmpla mai departe, organele de urmărire penală au obligația de a strânge probe atât în acuzarea, cât și în apărarea dumneavoastră, iar soluțiile care pot fi dispuse după începerea urmăririi penale sunt fie de trimitere în judecată, fie de scoatere de sub urmărire penală sau de încetare a urmăririi penale.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
ContSters239118, utilizator
Doar pe baza declaratiei complicelui este greu de spus cat succes va avea acuzarea.
Eu tind sa cred ca ar mai exista ceva probe in acuzare despre care nu stiti.

Trebuie sa va ganditi bine cum sa va aparati pentru ca daca sunteti vinovata si nu recunoasteti, in conditiile in care va vor dovedi vinovatia nu va ajuta deloc, ba chiar riscati o pedeapsa cu executare in regim de detentie.
Daca sunteti nevinovata este posibil sa fie mult mai greu pentru avocat ca sa va apere decat daca ati recunoaste vinovatia.
Insa, o data ce ati recunoscut degeaba va mai schimbati ulterior declaratia deoarece lucrurile se pot complica si mai tare pentru ca recunoasterea este cea mai puternica desi conform legii probele nu au o valoare dinainte stabilita...
Trebuie sa stiti foarte exact cum sa procedati si cum sa va aparati.
Va multumesc pt ajutor, sper sa iasa bine toata povestea asta
eu va spun din experienta : sa apar un client pe care nu l-am aparat si pe urmarire penala este de zece ori mai dificil
Doar Judecatorul judeca. El te judeca..Daca esti nevinovat nu e greu sa iti sustii nevinovatia.
Vorbiti cu minim 3-5 avocati ca sa ii cunoasteti cum sunt ei ca oameni. Nu va grabiti niciodata la avocati. Faceti o investitie buna.

Din ce povestiti dvs nu se leaga nimic clar in legatura cu vinovatia. Simpla afirmatie , trebuie sa se mai lege si de altceva, nu prea e deajuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
liliana11, utilizator

Alte discuții în legătură

Inselaciune, fals, uz de fals ContSters125947 ContSters125947 Ce sanse sunt ca dupa aceste acuzatii care se dovedesc sa primesti o pedeapsa cu suspendare sau sub supraveghere? Inselaciunea fiind cu incadrarea 3-15 ... (vezi toată discuția)
Ancheta penala k1980 k1980 Buna ziua, acum cateva zile am fost chemat la sectie sa raspund unei declaratii date in potriva mea de catre un individ, care a delapidat firma la care lucra ... (vezi toată discuția)
Furt firma -- cu usa deschisa arimed arimed Buna ziua, Am o problema si am incredere ca ma puteti ajuta cu un sfat. La magazinul la care lucrez a fost comis un furt. Problema aparuta este ca usa ... (vezi toată discuția)