avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Limbaj necivilizat, obscen, trivial si vulgar - ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Limbaj necivilizat, obscen, trivial si vulgar - posibilitate plangere penala

In ultimii ani au aparut blogurile ca ciupercile duipa ploaie. In majoritatea lor se pun in discutie subiecte mai mult sau mai putin interesante, se comenteaza si se raspunde la comentarii in mod civilizat. Exista insa si exceptii.

As avea 2 intrebari:
1)Exista o procedura legala prin care cei care folosesc un asemenea limbaj necivilizat si obscen sa fie pedepsiti
2)Exista o procedura legala prin care cei care fac public un IP fara acordul posesorului, sa fie pedepsiti

[Partea editata contine cuvinte obscene]
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Gabriela19722 , utilizator 17:07, 19 Martie 2013
Din ăcate nu există vreo cale legală pentru ca cei care au astfel de cuvinte în comentariile lor să fie traşi la răspundere. ªi la tv s-a ajuns să se folosească acest limbaj, creşte audienţa, iar CNA mai închide şi el din ochi.
IP.-ul poate fi destul de uşor de identificat , chiar şi fără a fi dezvăluit de cineva.
Nu aveţi decât varianta să nu mai citiţi acest blog , dacă nu vă este pe plac.
IP este "citit" prin satelit,vrei sau nu vrei.Este o metoda de securitate,de altfel ca orice informatie incriptata din computerul tau,acolo unde se gaseste discul C si ,evident, arhivele sterse din computer raman in acelasi disc C.
Nu poti cere legal sa nu existi,ar fi culmeaEste o identitate personalizata,clar,chiar daca de multe ori IP-ul nu este stabil.Orice informatie legata de IPul tau este inmagazinata de[editat/reclama].pe o perioada de securitate de 6 luni prin lege,in cazul in care informatia ar putea fi folosita impotriva ta sau Pro.
Ca sa nu mai vorbim ca"toti suntem ascultati".tot prin lege,prin sisteme globale cu baze de date si cuvinte cheie,unde atunci cand depasim cateva cuvinte cheie intram intr-o baza de date automata care iti verifica convorbirilE mobil-fix,IP.etc....pare fantastic,dar realitatea este dura.

Exista o lege a consumatorului(apropos de ideea unei persoane de mai sus:iti convine intri,nu..?!.nu intri)
Cred ca un avocat care pledeaza pentru consumatori iti poate explica legea si felul in care cineva poate fi atacat pe cai judiciale.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Există reglementări legale în privința urmăririi mesajelor utilizatorilor unui site? ctina123 ctina123 Buna ziua In cadrul unui site educational (utilizat 85% de catre copii) este legala folosirea programelor de urmarire a mesajelor scrise de catre acestia? ... (vezi toată discuția)
Divulgarea ip-ului ! maynouna maynouna Buna ziua Recent o doamna a carui blog l-am vizitat mi-a publicat ip-ul online afirmand ca sunt un user care a jignit-o pe blog. Eu nu am lasat nici un ... (vezi toată discuția)
Proba electronica obtinuta ilegal emilot66 emilot66 1. Daca mi s-a intrat in calculator si sau facut poze la \\\\"My Computer\\\\" cu fisierele si marimea lor de catre politie sau providerul de internet fara ... (vezi toată discuția)