avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salarizarea funcþionarilor publici în anul 2012
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salarizarea funcþionarilor publici în anul 2012

In conformitate cu Legea nr. 285/2010 art. 14 am beneficiat de cumularea stimulentelor in salarul brut pentru anul 2011 . Pentru anul 2012 mai beneficiez de acest salaru?
Cel mai recent răspuns: ContSters278216 , utilizator 09:30, 4 Iulie 2013
In anul 2012, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda personalului platit din fonduri publice pentru luna decembrie 2011. ...
imi puteti argumenta si temeiul legal cu toate modificarile la zi?multumesc mult.


[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Legea 283/2011 privind aprobarea OUG 80/2010 pentru completarea art. 11 din OUG 37/2008 privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul bugetar
Art. II
Pentru anul 2012 se aproba instituirea unor masuri financiare in domeniul bugetar, dupa cum urmeaza:

Art. 1
(1) In anul 2012, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda personalului platit din fonduri publice pentru luna decembrie 2011.
(2) In anul 2012, cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunara bruta/salariul lunar brut, indemnizatia bruta de incadrare se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda personalului platit din fonduri publice pentru luna decembrie 2011, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.
(3) In anul 2012, cuantumul brut al salariilor de incadrare, al sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare aferent personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant, in conformitate cu prevederile Legii nr. 63/2011 privind incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant, se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda pentru luna decembrie 2011, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.
(4) Incepand cu luna ianuarie 2012, in ceea ce priveste salarizarea personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant, se aplica prevederile Legii nr. 63/2011.
(5) In anul 2012, prevederile art. 12 din anexa nr. II, cap. I lit. B - Reglementari specifice personalului didactic din invatamant, la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile ulterioare, nu se aplica.
Cu tot acest temei legal Curtea de Conturi ne imputa aceste sume invocind o ordonanta71/2011.Ce e de facut ? Cum semnam procesul-verbal?Care este procedura de a contesta si apoi sa actionam in judecata?Frumos, nu? Romania noastra#-o.Multumesc pentru sfaturi
Este vorba despre OUG nr.71/2011 pentru modificarea unor acte normative în vederea eliminării prevederilor referitoare la acordarea de stimulente pentru personalul din sectorul bugetar ..

Legea 84/2012 privind unele masuri referitoare la veniturile de natura salariala ale personalului platit din fonduri publice.
Art. 1
Prezenta lege se aplica personalului din sectorul bugetar platit din bugetul general consolidat al statului ale carui venituri de natura salariala au fost stabilite pana la intrarea in vigoare a Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile ulterioare, in baza:
a) contractelor sau acordurilor colective de munca incheiate, inregistrate la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale sau, dupa caz, la inspectoratele teritoriale de munca si necontestate la instantele judecatoresti competente;
b) hotararilor consiliilor locale si judetene;
c) contractelor de munca/conventiilor civile incheiate in cadrul proiectelor finantate din fonduri europene, conform Ghidului de finantare, in care Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului sau unitatile si institutiile aflate in subordine/coordonare au calitatea de beneficiar/partener.

Art. 2
(1) Se aproba exonerarea de plata pentru sumele reprezentand venituri de natura salariala stabilite in conditiile art. 1 pe care personalul din sectorul bugetar trebuie sa le restituie ca urmare a deciziilor de impunere emise de angajatori drept consecinta a constatarii de catre Curtea de Conturi a unor prejudicii.

(2) Sumele recuperate pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi, ca urmare a deciziilor prevazute la alin. (1),s nu se restituie.

Art. 3
Prin derogare de la prevederile Legii-cadru nr. 284/2010, cu modificarile ulterioare, prevederile prezentei legi se aplica pentr contractele incheiate inainte de 1 ianuarie 2011 platilor efectuate pe baza de contract de munca/conventie civila in cadrul proiectelor finantate din fonduri europene, conform Ghidului de finantare, in care Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului sau unitatile si institutiile aflate in subordine/coordonare au calitatea de beneficiar/partener pana la data de 1 ianuarie 2012.

Alte discuții în legătură

Salarizare ANAMARIA11 ANAMARIA11 Cum se stabilesc salariile in anul 2012 , referitot la vechime si la sporuri. La ce se aplica sporurile avand in vedere salariu de baza stabilit conform ... (vezi toată discuția)
Salarizare personal didactic auxiliar GABI2011 GABI2011 Este vorba despre personalul didactic auxiliar din sectorul bugetar. In anul 2009 conform OUG 15/2008 art 7(2)s-a facut trecerea de la administrator I studii ... (vezi toată discuția)
Refuzul actualizarii salariului iuliana2010 iuliana2010 Buna ziua! Am rugamintea de a ma ajuta cu cateva indrumari referitor la situatia in care ma aflu.Sunt asistent medical principal la un spital de stat ,iar ... (vezi toată discuția)