avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata penalitati
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata penalitati

Suma de plata restanta la impozitul pe locuinta este de 3201 lei, iar penalitatile de intarziere sunt de 4649 lei. Trebuie platita si aceasta suma aberanta? Pot plati numai restanta sau trebuie sa platesc si penalitatile de intarziere? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:00, 19 Martie 2013
din pacate si penalitatile care sunt stabilite prin lege.
O creanţă fiscală datorată bugetului se compune din obligaţia fiscală principală (în cazul dumneavoastră impozitul) şi obligaţiile fiscale accesorii (în cazul dumneavoastră penalităţile de întârziere). Conform art. 119 Cod procedură fiscală, pentru neachitarea la termenul de scadenţă de către debitor a obligaţiilor de plată, se datorează după acest termen dobânzi şi penalităţi de întârziere.
Nu există bază legală să vă sustrageţi de la plata obligaţiilor accesorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesorii purtatoare de dobanzi si penalitati MarcelaSpinu MarcelaSpinu Buna ziua Soacra mea nu a achitat impozitul pe teren si cladire din anul 2003, iar la data 01.03.2014 suma totala (impozit i accesorii) era in jur de 7350 ... (vezi toată discuția)
Stingerea creantelor fiscale nobil nobil In 3 martie am primit o instiintare privind stingerea creantelor fiscale de la ANAF si ea face referinta la declaratiile depuse incepind cu data de ... (vezi toată discuția)
Plati pentru salariati la intreprinderea individuala sammy44 sammy44 daca au fost inregistrate 2 contracte de munca la o intreprindere individuala si nu s-au platit contributiile, sunt 4 luni, se poate incepe de acum , din ... (vezi toată discuția)