avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Accesorii purtatoare de dobanzi si penalitati
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Accesorii purtatoare de dobanzi si penalitati

Buna ziua
Soacra mea nu a achitat impozitul pe teren si cladire din anul 2003, iar la data 01.03.2014 suma totala (impozit i accesorii) era in jur de 7350 lei
La data de 15.05.2014 s-au achitat 3050 lei (suma care a stins in totalitate debitul datorat si o mica parte din accesorii)
Doresc sa stiu daca suma datorata pentru aceesorii -dobanzi si penalitati - va creste in continuare , pana la achitarea in totalitate a sumei datorate, tinand cont ca impozitul propriu zis are debit zero?
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cu respect
Marcela Spinu
Cel mai recent răspuns: MarcelaSpinu , utilizator 17:27, 26 Mai 2014
Daca debitul s-a achitat in totalitate, suma accesoriilor ( dobanzi si penalitati nu mai cresc) Nu se calculeaza penalitati la penalitati.
Buna ziua
Problema este ca la directia de taxe si impozite sector 1 din Piata Amzei, mi-a spus ca suma accesoriilor va creste in fiecare zi, deoarece cresc zilnic penalitatie, pana la achitarea integrala a sumei ce reprezinta ceste ccesorii
Ma puteti ajuta cu un HG sau lege publicata din care sa rezulte raspunsul dvs, deoarece imi pare logic, atat timp cat nu mai exista debit pentru impozit
Va multumesc foarte mult
Cod Procedura Fiscala:

"Art. 119 Dispoziţii generale privind dobânzi şi penalităţi de întârziere

(1) Pentru neachitarea la termenul de scadenţă de către debitor a obligaţiilor de plată, se datorează după acest termen dobânzi şi penalităţi de întârziere.

(2) Nu se datorează dobânzi şi penalităţi de întârziere pentru sumele datorate cu titlu de amenzi de orice fel, obligaţii fiscale accesorii stabilite potrivit legii, cheltuieli de executare silită, cheltuieli judiciare, sumele confiscate, precum şi sumele reprezentând echivalentul în lei al bunurilor şi sumelor confiscate care nu sunt găsite la locul faptei ."
"
Va multumesc foarte mult pentru ajutorul acordat
Va doresc o seara buna
cu respect
Marcela Spinu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor lunar pentru incalzirea locuintei pe perioada sezonului rece LEONTEFLORENTINA LEONTEFLORENTINA Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca la RECUPERAREA DE CATRE PRIMARII A SUMEI ACORDATA PENTRU ajutor pentru încălzirea locuinţei pe perioada ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere BeniaminCodescu BeniaminCodescu Buna ziua! institutia la care lucrez are un contract de concesiune din 2012 pentru un teren de 10ha. Primaria locala de la care s-a concesiunat terenul, vine ... (vezi toată discuția)
Penalitati la penalitati pentru obligatiile fiscale marianazarie marianazarie Buna ziua. Daca am achitat valoarea obligatiilor fiscale si am ramas doar cu penalitatile sau dobanzile sau majorarile(cum s-or mai numi ele) la acestea se ... (vezi toată discuția)