Buna ziua tuturor!
Am un act de proprietate (act donatie imobil, pe numele mamei mele decedata) datat si inregistrat la Tribunal in 1925.
In prezent terenul nu este construit,exista faptic dar n-am reusit sa aflu in mod oficial,care este proprietarul actual.
As initia o actiune pentru compararea titlurilor,dar pe cine sa chem in judecata ?:help:
Atat Primaria,cat si Cons.Jud recunosc in scris ca nu au titlu si nici nu cunosc cine este proprietarul actual.:hm:
Terenul nu are nr.cadastral (in prezent se afla inglobat intr-un spatiu verde mult mai mare) pentru a putea face o cerere informativa la OCPI.
Singurele inregistrari gasite sunt:
-Certificat inscriere in Matricola de terenuri si cladiri 1955-1957 a proprietarului si imobilului (unchiul meu)
-Copie extras din registrul proprietarilor,figurand pt. anul 1949 acelasi proprietar al imobilului.
-Schita georeferentiere emisa de Primarie (contur,fara proprietar,fara megiesire)
-Schita topo (probabil sistematizare) efectuata de proiectant autorizat local.
CUI TREBUIE SA MA ADRESEZ PENTRU A PRIMI O DOVADA A SITUATIEI JURIDICE A IMOBILULUI DIN 1957-PREZENT:help:
Probabil Primaria sau Cons.Jud.prin concesionare.Nu apartine domeniului Public,nici DAPPP nu detine acte,nici RAJAC,nici
Adm.Fin. nu detine acte de inchidere a rolului titularului.Din aceasta cauza astept un sfat ,o idee asupra modului in care as putea sa "sparg" acest zid al tacerii calificate#-o.
Se profita de faptul ca strada unde se afla imobilul , a fost aproape in totalitate demolata,in prezent este un teren nivelat ,nu mai exista repere ale vechilor imobile disparute, se duc lupte subterane pentru lansarea unui proiect de investitii comerciale.
Am somat Primaria sa nu instraineze imobilul inclusiv prin concesionare si am primit raspuns ca .."imobilul la care v-ati referit nu este cuprins in proiectul amintit".
Exista si posibilitatea ca actualul proprietar sa va invoce uzucapiune, dar depinde cu ce titlu detine imobilul?
Dumneavoastra va trebui daca aveti raspunsul de la arhivele Nationale sa incercati sa cereti un extras de rol fiscal la Administratia Financiara. In acelasi timp sa va adresati si Primariei pentru a va da informatii.