Buna ziua tuturor!
Am un act de proprietate (act donatie imobil, pe numele mamei mele decedata) datat si inregistrat la Tribunal in 1925.
In prezent terenul nu este construit,exista faptic dar n-am reusit sa aflu in mod oficial,care este proprietarul actual.
As initia o actiune pentru compararea titlurilor,dar pe cine sa chem in judecata ?:help:
Atat Primaria,cat si Cons.Jud recunosc in scris ca nu au titlu si nici nu cunosc cine este proprietarul actual.:hm:
Terenul nu are nr.cadastral (in prezent se afla inglobat intr-un spatiu verde mult mai mare) pentru a putea face o cerere informativa la OCPI.
Singurele inregistrari gasite sunt:
-Certificat inscriere in Matricola de terenuri si cladiri 1955-1957 a proprietarului si imobilului (unchiul meu)
-Copie extras din registrul proprietarilor,figurand pt. anul 1949 acelasi proprietar al imobilului.
-Schita georeferentiere emisa de Primarie (contur,fara proprietar,fara megiesire)
-Schita topo (probabil sistematizare) efectuata de proiectant autorizat local.
CUI TREBUIE SA MA ADRESEZ PENTRU A PRIMI O DOVADA A SITUATIEI JURIDICE A IMOBILULUI DIN 1957-PREZENT:help:
La solicitarea mea: "..intrucat Primaria,Cons.Jud si RAJAC au comunicat ca nu detin documente privind temeiul legal de preluare si nici de catre cine a fost preluat,va rog a mi-se comunica temeiul legal si actul pe baza caruia s-a inchis rolul fiscal,ce formalitati si documente s-au intocmit de catre Sectiunea Financiara a Sfatului Popular in cazul in care a fost preluat de catre stat...... anexand la prezenta Certif.emis de Arh.Statului.. raspunsul Ad.Fin.Pub. a fost:..."va informam ca institutia noastra nu solutioneaza cereri referitoare la L 10/2001 {!!??!!}..asa incat va returnam cererea spentru a va adresa Primariei"...=D>
Si ute asa s-a inchis perfect cercul caruselului.
Intelegeti de ce strig:help:
multumesc AdiT,
Este prima idee de actiune.Am totusi cateva piedici:
Terenul este atat de bine ascuns - intrucat este la vedere :In "buricul targului",impreuna cu alte n terenuri "pierdute", (cateva Ha), iimprejmuit complet cu garduri de tabla (org.santier).
Doc.cadastrala se poate face pt un imobil fara numar cadastral (deci nu pot face o cerere informativa),fara alte informatii decat extrase din Pr.topo furnizat de o firma de proiectare autorizata locala,fara a avea autorizatie de acces in acea incinta bine pazita?
Ma gandisem ca as fi putut sa imprejmuiesc un perimetru cu un sul de sarma ghimpata :"> si sa astept sa aflu cine se pretinde proprietar! N-am putut pt.ca sunt la cateva sute de km distanta...si in prima noapte ar fi disparut si gardul...
Unde mai pui ca n-asi fi stiut unde sa bat tarusii:((
Lasand gluma amara la o parte:in conditiile astea , pot sa deschid CF nedef.??
Buna ziua .
Faceti cerere catre Primarie in care solicitati sa vi se comunice situatia juridica a terenului la 01.01.1990 si la momentul actual. Nu au cum sa nu stie , decat daca nu vor sa va raspunda . Atentie in cerere solicitati si daune cominatorii pentru fiecare zi intarziere in suma de .........., asta stabiliti dumneavoastra . Asteptati sa vedeti ce raspuns primiti , iar in cazul in care nu va multumeste , ii chemati in judecata .
Cel mai bun sfat este sa va duceti cu actele pe care le detineti la un avocat specializat in fond funciar .
Succes !!!
Situatia juridica a terenului la 01 01 1990 este inscrisa in registrele cadastrale la OCPI. Acolo chiar daca nu scrie decat -proprietari persoane fizice sau intreprinderea x sau consiliul local etc este un inceput de dovada cu privire la posesorul la 1990 si azi .Pai daca este imprejmuit si organizare de santier inseamna ca si constructorul are planul topografic ca altfel nu l-ar fi imprejmuit. De asemenea la OCPI aveti posibilitatea sa verificati situatia terenului.Luati legatura cu un expert topo din zona.