avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculare autoturism pers. cu handicap
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculare autoturism pers. cu handicap

Sunt persoana cu handicap accentuat valabilitate -permanent, cod boala 1 pentru spondilita anchilozanta . Aceasta afectiune i-mi afecteaza mersul pe jos pe distante mai lungi de 200m. Siitatie care i-mi ingreuneaza mult deplasarea mea la medic, farmacie, atc. . Mentionez ca singurul venit pe care il am sunt cei 230 de lei primiti de la handicap.Boala pe care o am mi-a afectat coloana merg aplecat si soldurile.Aceasta afectiune nu imi impune modificari suplimentare la autoturism. Sunt posesor de permis de conducere de 20 de ani. Timru de mediu pentru autoturismul pe care vreau sa-l inmatriculez costa 650 de euro este foatre greu sa-i string in conditile mele.
-Va rog sa-mi spuneti daca am sanse sa inmatriculez o masina fara a plati timbru de mediu.
-Ce documente i-mi trebuiesc pentru inmatriculare.
Mutumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters277472 , utilizator 23:51, 19 Martie 2013
Simplu,se apeleaza la instanta pentru a anula aceasta taxa.dureaza destul de mult in functie de judet.Exemplu : in judetul Tulcea merge cel mai repede treaba asta
BUNA SEARA

Inca de la nasterea Taxei de prima inmatriculare, care a devenit apoi Taxa auto si Taxa de Mediu, in cadrul proiectului de lege este stipulat faptul ca persoanele cu handicap locomotor sunt complet scutite de la plata acesteia daca vehiculul pe care doresc sa il inmatriculeze este echipat corespunzator pentru a fi condus de o persoana cu handicap.
Conform legii, un cetatean cu handicap locomotor poate inmatricula doar o masina la cinci ani. Acest vehicul trebuie sa aiba o certificare de la RAR care atesta faptul ca este adaptata special pentru o persoana cu handicap. Mentiunea respectiva se face in cartea de identitate a vehiculului, sub forma "dotata corespunzator pentru persoana cu dizabilitati …", in cazul in care cel care o inmatriculeaza are un permis de conducere si o adeverinta care atesta handicapul sau. Daca automobilul este destinat transportului persoanelor cu dizabilitati, acesta este si el scutit de taxe.

Persoana cu dizabilitati care doreste sa inmatriculeze o masina fara sa plateasca taxa auto are nevoie de un certificat de handicapat, o adeverinta medicala de la medic specialist chirurg, ortoped sau psiholog in care sa specifice faptul ca este apt sa conduca auto adaptat, precum si de o factura sau act de vanzare-cumparare al masinii. Metoda este perfect legala cu conditia ca persoana cu handicap care imatriculeaza masina sa primeasca banii de la "client" prin donatie, sau ca acestia sa fie declarati la circa financiara de care apartine persoana care inmatriculeaza masina, pentru a fi impozitati.

Pentru a primi detalii suplimentare am contactat biroul de presa al Ministerului Finantelor, precum si biroul de presa al Ministerului Mediului. Din pacate, purtatorii de cuvant ai celor doua ministere nu ne-au putut oferi o pozitie oficiala privind riscurile la care se supun acesti cetateni daca hotarasc sa inmatriculeze o masina cu ajutorul unei persoane cu handicap locomotor. Guvernul Romaniei nu a luat inca o decizie privind taxa auto, deputatii lucrand in continuare la acest proiect de lege.

Pentru toti cei care au postat aici:

Legea nr. 448/2006 din 06/12/2006:
Art. 24. - Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale: a) scutire de impozit pe veniturile din salarii;
b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate handicapului;]d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.

SPER SA TE AJUTE
O SERA PLACUTA



Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Pentru a putea inmatricula autoturism pe persoana cu handicap,una dintre conditii este ca autoturismul sa prezinte adaptare tehnica conform prescriptie medic specialist
Adaptarea tehnica trebuie verificata si omologata de catre RAR care daca sunt intrunite conditiile legale,urmeaza sa completeze in cartea de identitate existenta de adaptare tehnica
Medicul specialist care se ocupa de mine nu mi-a prescris nici o modificare la autoturism intrucit a constata ca pot conduce normal fara a face modificari la autotrism. Din pozitia sezut pe scaun am reflexele bune la mine este o problema cu mersul pe jos pe distante mai mari de 2-300 metrii, dupa parcurgerea acestei distante este necesar sa ma odihnesc pe o banca datorita incovoierii coloanei (pozitia corpului permanenta fiind aceeia a unui schior). Situatie in care de multe ori nu ai unde sa te asezi ,deasemenea esti supus privirilor de multe ori jignitoare ale trecatorilor care fac de multe ori glume pe seama ta .In cazul meu inmatricularea este o necesitate si nici decum o sursa de profit adica sa inmatriculez pentru o alta persoana. iar masina fiind una mai veche de 13-14 ani nu o limuzina. Nu stiu de unde sa incep sa fac demersurile necesareadica unde sa solicit.
Mutumesc tare mult pentru raspunsul dat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto persoane cu handicap viliszabo viliszabo As dori sa stiu daca baneficiez de scutire de la taxa de mediu pt.autoturisme, mentionez ca am handicap gr.2 accentuat permanent ( amputatie mana dreapta ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap accentuat axellcom axellcom Buna ziua. O ruda are certificat de handicap accentuat (stoma). Intrebarea este daca este scutit de la taxa auto pentru o masina care o aduce . In lege zice ca ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare only_me only_me Am cumparat o masina din Franta, inmatriculata 2005. Sotul meu este cu handicap de gradul II grav. Mentionez ca nu este handicap locomotor. Am vreo reducere ... (vezi toată discuția)