avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Condica de prezenta - delegarea atributiilor ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Condica de prezenta - delegarea atributiilor secretarului UAT

Sunt functionar public intr-o primarie mica si as vrea sa stiu daca se incalca atributiile de secretar: DE DOUA ZILE FARA SA FIM ANUNTATI, D-L VICEPRIMAR UMBLA CU CONDICA DE PREZENTA DUPA FIECARE ANGAJAT AL PRIMARIEI SA SEMNAM SI NE AMENINTA PE UNII, BA CHIAR NE VORBESTE URAT. Este posibil ca secretarul sa-si delege atributiile d-lui viceprimar? (secretar cu studii superioare iar vicele primar cu studii medii-scoala profesionala). Stiu ca vicele primar are prin lege atributii in ce priveste administrarea comunala si nu a angajatilor! Va rog sa-mi scrieti daca este legal ceea ce se intampla, eu cred ca este un abuz de functie.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:29, 26 Martie 2013
Tinand cont de faptul ca si veceprimarul este sef, consider ca are dreptul de a verifica cine a semnat si cine nu condica.
Viceprimarul, prin natura lui, nu este nici un sef. Este inlocuitorul de drept al primarului, atunci cand acesta lipseste/nu-si poate exercita atributiile. Acum, nu stiu in a cui fisa de post sunt incluse atributiile privind verificarea prezentei angajatilor si gestionarea condicii de prezenta, insa chiar nu prea vad ce treaba are viceprimarul cu asta.
La noi este primaria mica si nu avem compartiment de resurse umane! In 2012 pana in iulie secretarul respectiv avea si aceste atributii ce tin de resurse umane! Acum doua zile vicele primar(neavand nici studii) umbla si corecta prin condica netrecand orele exacte cand ai venit si cand ai plecat de la serviciu! Aici eu consider ca incalca putin legea/atributiile ce-i revin secretarului! Cand verbal i-am comunicat secretarului, ca organigrama dupa care functioneaza institutia arata ca noi facem parte din aparatul propriu de specialitate al primarului si ca vicele nu are nici o legatura cu noi, aceasta a spus ca ea, secretar fiind isi poate da prin dispozitie atributiile d-lui vice! Este corect si legal acest lucru? Secretarul nu poate emite dispozitii!Pentru ce se mai cere ca secretarul de primarie sa detina studii de drept? Va rog mai multe raspunsuri pentru ca eu consider ca este un abuz!
Secretarul nu poate da dispozitii, doar primarul. Secretarul verifica si semneaza pentru legalitatea dispozitiilor. Secretarul nu poate delega din atributiile sale viceprimarului ci doar primarul este cel avizat sa faca acest lucru.Dar, daca primarul lipseste, viceprimarul poate da dispozitii in locul acestuia, probabil de aceea face valuri viceprimarul dvs.considerandu-se sef in locul primarului. Acum, in alta ordine de idei, daca vicele sesizeaza ca se lipseste nemotivat de la serviciu si nu este semnata condica aveti pretentia sa se faca orb si sa nu ia niciun fel de pozitie? Si pentru ce sa fiti anuntati? Nu stiti ca orice salariat semneaza condica la intrare si la iesire din institutie? Noi avem si condica de teren si dimineata ne scoatem sufletul alergand si luand taxiul in caz de intarziere ca nu cumva sa nu apucam sa semnam condica ca e bai daca se trage liniuta. Stiu, e un stres, dar acestea sunt legile si cum multi stau la panda e preferabil sa le respectam.Vicele este ales dintre consilieri, ce daca nu are studii, este ales sa conduca, asta este, fie ca ne place sau nu ei sunt la putere:strong:. Adica dvs. considerati ca este abuz in serviciu daca se constata ca dvs. nu ati semnat condica? Sa inteleg ca intarziati mai des decat ceilalti colegi? Acest lucru poate fi sesizat institutiei si de colegul dvs. de birou, chiar si de femeia de serviciu chiar daca nu are astfel de atributii trecute in fisa postului iar institutia este obligata sa ia masuri in consecinta.
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
Justitiarul711, utilizator
una peste alta, vaz ca va agitati bine pentru o prostie...asa ca, sa mai turnam putin gaz pe foc :magic:
activitatea de resurse umane, este specifica compartimetului de resurse umane, din cadrul aparatului de specialitate al primarului, care de altfel are si atributii in acest sens, prin legea nr.215/2001. Tot in minunatia asta de lege, scrie negru pe alb, ca secretarul nu face parte din aparatul asta de radio.... si-atunci, de unde ati scos-o ca tre sa tina condica, ori sa faca pe inspectorul de resurse umane? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate ca viceprimarul y sa semneze in locul celuilalt viceprimar x ? Jeg Jeg Vreau sa specific ca in acele instiintari scrie doar Viceprimarul X si la a doua instiintare apare vizibil ca semnatura e total diferita si apartine celuilalt. ... (vezi toată discuția)
Este legal ca un viceprimar al unei primării să întocmească ... Viorel Olaru Viorel Olaru Este legal ca un viceprimar al unei primării să întocmească și să semneze o întâmpinare la un proces civil(suspendare/anulare a unei Hotărâri de ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu ContSters98173 ContSters98173 Sunt functionar public la o primarie de comuna si vreau sa va supun atenta asupra unei probleme. Din anul 2005 pana in prezent 2009 am fost trecut absent in ... (vezi toată discuția)