avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinere din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinere din salariu

Sunt functionar public la o primarie de comuna si vreau sa va supun atenta asupra unei probleme. Din anul 2005 pana in prezent 2009 am fost trecut absent in condica de prezenta de foarte multe ori (aprox 50 ori - zile), chiar si de curand, de catre primar sau secretarul primariei sefiiii mei, chiar daca eu eram la serviciu, am semnat condica de prezenta. Cand au intocmit foaia colectiva de prezenta am fost trecut absent in zilele cand sefiiiiii mei m-au pus absent in condica de prezenta. Contabilul primariei mi-a retinut din salariu, de foarte multe ori in baza pontajului de prezenta fara sa fie aiba o dispozitie scrisa, retinere din salariu, din partea primarului.
Mentiuni: nu mi s-a facut plangere catre comisia de disciplina,
nu a existat o dispozitie in acest sens, retinere din salariu,
nu am fost cercetat disciplinar, de catre comisia de disciplina,
nu mi s-a aplicat nici o sanctiune disciplinara, din partea comisiei de disciplina din anul 2005
Contabillul (functionar public) pentu ce fapte raspunde: administrativ, civil si penal?
Secretarul primarie (functionar public) pentru ce fapte raspunde, administrativ, civil si penal, desi ma trecut absent in condica de prezenta, chiar daca eram la serviciu si am semnat condica de prezenta? De retinut casecretarul nu a facut plangere impotriva mea catre primar sau comisie.
Primarul ???????????
Abuzive deciziiiiiii??????
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 20:28, 15 Septembrie 2009
Puteti sa formulati plangere penala impotriva secratarului din primarie , pentru ca a semnat in locul dvs . A savarsit un fals . Putea mai intai sa va atentioneze pe cae addministrativa , apoi disciplinar ,dar nu sa ia el masuri.
In ce baza se opereaza absent in pontaj, daca nu exista o cerere de concediu sau invoire?
Dvs. sunteti personal cotractual?
Este un abuz. O plangere la consiliul judetean la seful resurse umane, apoi la secretarul CJ pana la presedintele CJ si vedeti ca o sa aiba efect se vor linisti.
Daca secretarul intocmeste pontajul, atunci faceti o plangere si la prefect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere abuziva din salariu ContSters98173 ContSters98173 Retinere din salariu Sunt functionar public la o primarie de comuna si vreau sa va supun atenta asupra unei probleme. Din anul 2005 pana in prezent 2009 am ... (vezi toată discuția)
Pontaj + salariu ContSters60781 ContSters60781 In ciuda faptului ca sunt atat de multe discutii pe aceasta tema, tot nu imi este clar. Nici o retinere salariala nu se poate face fara intreaga procedura a ... (vezi toată discuția)