avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Inregistrare remorca in conta
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Inregistrare remorca in conta

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati pentru ca nu stiu cum trebuie procedat. s-a cumparat o remorca din Franta in valoare de 6000 euro si nu stiu cum sa o inregistrez in contabilitate.
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 19:59, 20 Martie 2013
In baza facturii primite,faceti proces-verbal de receptie(cod 14-2-5)formular existent in Catalogul documentelor financiar-contabile (OMEF nr.3512/2008)in lei,.la cursul euro din ziua primirii remorcii. Inregistrare contabila 2133= 404(codul de clasificare 2.3.2.2.6.,durata de amortizare 4,5 sau 6 ani.Daca firma dvs.este platitoare de TVA si cea din Franta la fel,in baza facturii cu mentiunea taxare inversa(verificati sa fie in VIES,pe siteul ANAF)faceti si inregistrarea 4426=4427 cu TVA 24%. Presupun ca firma este inregistrata in ROI. Datele din factura si TVA mentionat,se trec in Declaratia 390.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont tva JENIFER JENIFER S-a achizitionat in august un autoturism din germania pentru care se aplica taxarea inversa (coduri valide de tva pt cumparator si vanzator).Masina nu va fi ... (vezi toată discuția)
Decl 390+inreg contabile bestb bestb Buna ziua si La multi ani! Va rog, este urgent....): Am primit la inceputul lunii dec 2010 o factura din italia pentru achizitii mijloace fixe. Nu am ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara autoturism second-hand simina_anca simina_anca O societate comerciala(platitoare de TVA si inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari) doreste sa achizitioneze un autoturism second-hand din ... (vezi toată discuția)