avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... ONG cu activitate economica si activitate fara scop ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

ONG cu activitate economica si activitate fara scop patrimonial

buna ziua!
sunt un ong cu activitate ec si activit fara scop patrimonial avand in vedere ca venituri din activitatea ec sunt in val de 5000 lei si veniturile din activitatea fara scop patrimonial sunt in val de 5500 lei, la sf lui 2012 sunt pe pierdere dar trebuie sa precizez de unde vine pierderea din activitatea ec sau cea fara scop patrimonial si sa imi stabilesc clar cheltuielile privind cele doua ramuri de activitate. cum trebuie sa imi repartizez cheltuielile privind activitatea economica si cea fara scop patrimonial? multumesc mult
Cel mai recent răspuns: simonalaura , utilizator 22:47, 20 Martie 2013
Cheltuielile le repartizati exact asa cum au fost facute pentru a obtine cele doua tipuri de venit. Poate ca era mai usor sa detaliati dar in general, pentru activitatea economica vedeti ce cheltuieli ati avut.
E posibil ca sa aveti factura de la telefon/internet, de exemplu. Si sa fi folosit telefonul/internetul in ambele cazuri.
Calculati mai intai procentual cat reprezinta veniturile din activitatea economica din total venituri ong si acel procent rezultat il aplicati respectivei facturi de telefon/internet.
deci trebuie sa stabilesc in primul rand cheltuielile comune celor doua activitati si sa impart procentual conform venitulor din activit respective, si apoi fiecare activitate cu cheltuielile specifice...
va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate ong m0nicadamian m0nicadamian As dori sa stiu cum se tine contabilitatea unei organizatii colective de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice. Scopul acestei ... (vezi toată discuția)
Activitati comerciale ong bara_bab bara_bab Buna ziua, Am o problema care implica mai multe aspecte, legata de activitatea comerciala a unui ONG, din a carui conducere fac parte. Organizatia doreste ... (vezi toată discuția)
Activitati economice la ong crysionela crysionela Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Care este diferenta dinte un ONG cu scop patrimonial si un ONG fara scop patrimonial? Un ... (vezi toată discuția)