avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contabilitate ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contabilitate ONG

As dori sa stiu cum se tine contabilitatea unei organizatii colective de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice. Scopul acestei asociatii este preluarea responsabilitatilor producatorilor/tertilor ce actioneaza in numele lor prin realizarea obiectivelor anuale de colectare, reutilizare, reciclare și valorificare a deseurilor de echipamente electrice și electronice. Sunt trei societati memebre ale acestei asociatii. Cu una dintre acestea are contract de prestari servicii - preluarea responsabilitatii de realizarea a obioectivelor de colectare, reutilizarea a DEEE. Veniturile obtinute sunt venituri din activitati economice? De asemenea cum fac impartirea cheltuielilor pe cele 2 categorii: activ fara scop patrimonial si activiati economice? Care sunt activ fara scop patrim si care sunt activ economice in cazul unei astfel de organizatii?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:34, 30 Decembrie 2013
Da. Pentru acel ong, acest tip de activitati sunt considerate activitati economice si va trebui sa depuneti si declaratia 101 pana pe 25 februarie 2014.
Cheltuielile le repartizati exact asa cum au fost facute pentru a obtine cele doua tipuri de venit. Poate ca era mai usor sa detaliati dar in general, pentru activitatea economica vedeti ce cheltuieli ati avut.
E posibil ca sa aveti factura de la telefon/internet, de exemplu. Si sa fi folosit telefonul/internetul in ambele cazuri.
Calculati mai intai procentual cat reprezinta veniturile din activitatea economica din total venituri ong si acel procent rezultat il aplicati respectivei facturi de telefon/internet.
Va multumesc de raspuns. Are doar doua facturi de prestari servicii cu una dintre soc membre. Sunt singurele venituri. Intr-adevar are cheltuieli cu internetul, materiale consumabile, ch. asoc.proprietari, cu chiria. E posibil sa nu aiba venituri din asctiv fara scop patrimonial? Care ar fi veniturile din activ fara scop patrim. unei astfel de organizatii?Nu cred ca exita ONG fara venituri din activ fara scop patrim.
De exemplu ar putea fi incluse la categoria de venituri din activitati fara scop patrimonial cotizatiile membrilor, sumele din 2% si altele.
La cheltuielile care ar trebui sa fie strict pentru acele venituri din activitati economice ma gandesc ca ar putea sa intre tot ce se plateste pentru transport, eventuala depozitare, sortare, ambalare pentru acele deseuri pe care le preluati. Poate ceva taxe ce se platesc.
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2013
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa verde anarhy2004 anarhy2004 am niste nelamuriri: 1.cumpar si revand calculatoare,electocasnice,etc..... stiu din hg 448/2005 ca retin taxa verde dar nu stiu cat pentru fiecare produs in ... (vezi toată discuția)
Ong cu activitate economica si activitate fara scop patrimonial simonalaura simonalaura buna ziua! sunt un ong cu activitate ec si activit fara scop patrimonial avand in vedere ca venituri din activitatea ec sunt in val de 5000 lei si veniturile ... (vezi toată discuția)
Tva vanzare-cumparare deseuri electronice d.e.e. mirelap19 mirelap19 Va rog frumos sa-mi spuneti opinia Dvs. referitoare la urmatoarea situatie: doua firme platitoare de TVA efectueaza o operatiune de vanzare-cumparare deseuri ... (vezi toată discuția)