avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie complementara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie complementara

buna ziua pot sa primesc alocatie complementara daca avem subventia pe suprafata pe un hectar si 22 arii?acum sunt in concediu post natal inainte eram angajatacu salariul de 720 ron.
Cel mai recent răspuns: stefanbb , utilizator 11:33, 28 Martie 2013
Intrati pe
[ link extern ]
si pe
[ link extern ]
si vedeti conditiile si actele necesare.
Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 105 din 2003 privind alocatia familiala complementara si alocatia de sustinere pentru familia monoparentala a fost abrogata.

Legea nr. 277 din decembrie 2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei modifica acordarea celor doua tipuri de alocatii sociale.
Prin aceasta lege se instituie alocatia pentru sustinerea familiei ca forma de sprijin pentru familia cu venituri reduse care au in crestere si ingrijire copii in varsta de pana la 18 ani, denumita in continuare alocatie.

De alocatia pentru sustinerea familiei poate beneficia familia formata din sot, sotie si copii aflati in intretinerea lor, care locuiesc impreuna, dar si persoana singura si copiii aflati in intretinerea acesteia si care locuiesc impreuna cu aceasta. Familie este considerata si barbatul si femeia necasatoriti, cu copiii lor si ai fiecaruia dntre ei, care locuiesc impreuna, se gospodaresc in comun, dar acest fapt trebuie consemnat in ancheta sociala
revin,,,am citit conditiile de acordare eu as zice ca ma incadrez insa domnul de la primarie mi-a zis ca daca am masina mai noua de 10 ani nu pot sa iau alocatia complementara,in lege nescriind nimic despre masina am ramas bulversata poata ma lamuriti dumneavoastra(capana acum).multumesc
Conditiile expuse erau pentru vechea lege care a fost abrogata ... Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 105 din 2003 privind alocatia familiala complementara si alocatia de sustinere pentru familia monoparentala a fost abrogata.

Asadar, actul normativ care apare intr-un link este abrogat ... el nu mai are nicio valorae juridica...

Beneficiaza de alocatia pentru sprijinul familiei , familiile şi persoanele singure care au în întreţinere copii în vârstă de până la 18 ani, dacă acestea realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 370 lei.

In prezent Baza legislativă este :
- Legea nr.277/24.12.2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei;
- H.G.R nr.38/19.01.2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 277/24.12.2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei
revin....deci nu suntem famile monoparentala...suntem tata,mama,si un copil avem un singur salariu de 750 ron,deci mai putin de 370 pe membru.sa inteleg ca totusi ne incurca masina(dacia logan )mai noua de 10 ani? va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie complementara stefaniaalina75 stefaniaalina75 Care este suma pe membru de familie pentru alocatia complementara? (vezi toată discuția)
Alocatie complementara anknela anknela Buna ziua.am si eu o intrebare...as vrea sa stiu daca pot sa fac dosar de alocatie complementara pentru baietelul meu de aproape 3 ani,daca sotul meu nu are ... (vezi toată discuția)
Alocatie complementara mdorina mdorina Buna seara, as dori sa stiu care sunt conditiile de eligibilitate pt. acordarea de alocatii complementare sau monoparentale , mentionez ca este vorba de ... (vezi toată discuția)