avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie complementara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie complementara

Buna seara,
as dori sa stiu care sunt conditiile de eligibilitate pt. acordarea de alocatii complementare sau monoparentale , mentionez ca este vorba de familie o cu 5 copii , parintii nu au nici un venit cu caracter permanent si sunt in ingrijirea unuia dintre parinti.
Va multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 12 Ianuarie 2016
Alocaţia pentru susţinerea familiei - acte
[ link extern ]

Legea nr. 277 din decembrie 2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei modifica acordarea alocatiei complementare.
Prin aceasta lege se instituie alocatia pentru sustinerea familiei ca forma de sprijin pentru familia cu venituri reduse care au in crestere si ingrijire copii in varsta de pana la 18 ani, denumita in continuare alocatie.

De alocatia pentru sustinerea familiei poate beneficia familia formata din sot, sotie si copii aflati in intretinerea lor, care locuiesc impreuna, dar si persoana singura si copiii aflati in intretinerea acesteia si care locuiesc impreuna cu aceasta. Familie este considerata si barbatul si femeia necasatoriti, cu copiii lor si ai fiecaruia dntre ei, care locuiesc impreuna, se gospodaresc in comun, dar acest fapt trebuie consemnat in ancheta sociala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie complementara barlica barlica Buna ziua,se poate face alocatie complementara la copii de pana in 2 ani daca primesc alocatie de stat de 2 mil?care este suma maxima pe membru de familie? (vezi toată discuția)
Alocatie complementara stefanbb stefanbb buna ziua pot sa primesc alocatie complementara daca avem subventia pe suprafata pe un hectar si 22 arii?acum sunt in concediu post natal inainte eram ... (vezi toată discuția)
Alocatie complementara stefaniaalina75 stefaniaalina75 Care este suma pe membru de familie pentru alocatia complementara? (vezi toată discuția)