avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare - pret derizoriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare - pret derizoriu

Mama mea a vandut la varsta de 88 ani terenul agrigol din posesia familiei la un pret derizoriu. Intrebarea mea este: Se poate solicita cumparatorului diferenta de pret pana la pretul pietei? Care este procedura si care este termenul in care se poate face solicitarea. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 16:01, 23 Februarie 2009
se poate cere, doar ca acesta nu este obligat sa-l si plateasca.
In fond, daca mama, indiferent ce varsta are, nu a fost fortata sa vanda terenul si nu puteti dovedi ca s-ar fi pus presiuni asupra ei, sau nu a fost fortata in nici un fel sa vanda, deci a vandut "de buna voie si nesilita de nimeni",nu aveti sanse.
Multumesc foarte mult :-)
Dacă preţ derizoriu=preţ neserios, se poate anula actul. Se mai poate încerca invocarea dolului, tot în vederea anulării contractului încheiat.
v-ar mai scapa faptul daca mama dvs nu ar fi fost in deplinatatea facultatilor mentale la momentul semnarii actului.
daca pretul l-ati putea demonstra ca este nereal ...aveti mai multe sanse sa stricati contractul
Cred ca este evident faptul ca un teren nu se vinde niciodata la pretul de 0.30 ron/mp, mai ales ca ste situat de-a lungul DN1 zona Brasov. S-a prfitat de varsta inaintata a mamei si bineinteles de faptul ca la varsta ei se intensifica scleroza.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Neseriozitatea pretului art.1303 c.civ Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Buna ziua! Am in lucru o speta legata de neseriozitatea pretului, se invoca art.1303 C.civ. In discutie este vanzarea unui teren, pt un pret de 4 ori mai ... (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare-cumparare axinte axinte Buna ziua Ce sanse de castig ar avea un proces pentru anularea vanzarii cu 3000 ron a unui teren de 900mp si casa, in baza articolului 1303 Cod civil (pret ... (vezi toată discuția)
Pret neserios fresh6789 fresh6789 Buna seara! Daca pretul platit pentru o casa este de 10 ori mai mic decat valoarea de piata a casei respective, poate fi considerat acesta ca neserios? ... (vezi toată discuția)