avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Prestari servicii extern
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Prestari servicii extern

buna seara, pentru prima oara voi lucra intracomunitar, am primit 2 facturi in euro de la 1 furnizor din olanda si unul din danemark, i-am verificat si sunt in regula cu codul lor fiscal, acum problema este cum inregistrez facturile, programul imi spune ca este cu taxare inversa, am combustibil si taxe de autostrazi (6022 si 635) iar eu am facturat la randul meu tot taxare inversa fara tva este corect?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: denisa2011 , utilizator 13:28, 21 Martie 2013
Buna seara,

Daca am inteles bine, ceea ce v-au facturat reprezinta in fapt o recuperare de costuri, iar dvs facturati mai departe in Romania cu taxare inversa?
Nu reiese foarte bine din mesaj catre cine ati facturat. In orice caz, daca ati facturat pe teritoriul Romaniei, trebuia sa facturati in regim de taxare cu 24%, neavand nici un temei legal sa facturati in regimul de taxare inversa.
Poate prezentati totusi mai multe detali.

Numai bine
buna ziua,
toate facturile sunt din extern, combustibil si taxe de autostrazi, le-am introdus pe ch 6022 respectiv 635, iar eu la randul meu am facturat in danemark (704), trebuie sa fac ceva?programul imi da eroare si imi spune ca trebuie cu taxare inversa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura de recuperare tva extern mihaela2513 mihaela2513 Buna ziua. Lucrez la o firma de transport international de marfa, iar TVA de pe facturile externe il recupereaza o firma din Danemarca, acesti la randul ... (vezi toată discuția)
Decl 300...taxare inversa? gina.lucia gina.lucia Buna ziua. La decl 300 TVA ...unde se trec facturile cu taxare inversa emise de mine? Multumesc. :-) (vezi toată discuția)
Inregistrare factura din februarie denisa2011 denisa2011 Buna ziua, in luna aprilie mi-a sosit din Danemark o factura din feb 2013; cum ma sfatuiti sa fac? O introduc in luna martie 2013 si fac rectificativa la ... (vezi toată discuția)