avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA decl 300...taxare inversa?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

decl 300...taxare inversa?

Buna ziua.

La decl 300 TVA ...unde se trec facturile cu taxare inversa emise de mine?

Multumesc. :-)
Cel mai recent răspuns: gina.lucia , utilizator 15:25, 13 Octombrie 2011
In decontul de TVA (D300) facturile emise de dumneavoastra se raporteaza la randul aferent operatiunii efectuate. Spre exemplu, daca emiteti o factura pentru o livrare intracomunitara de bunuri o treceti la randul 1 sau 3 (in functie de tipul operatiunii), daca emiteti o factura pentru un serviciu cu locul prestarii in afara Romaniei (la beneficiar) operatiunea se raporteaza la randul 3/3.1 (in functie de tratamentul de TVA din statul membru al beneficiarului) etc...deci pentru ce tip de operatiune s-a emis factura?
1.ma refer la livrarea de cereale (pe teritoriul Romaniei)...pentru care se aplica taxare inversa ...conform OUG 49/2011

2.inca ceva...in registul jurnal de cumparari se pot trece si P.V. emise de Garda Financiara in urma unui control la sume fara TVA (coloana 10 din registul de cumparari)?, dar FF-CH de la Registrul Comertului ( de exp pt un certif constatator) si politele de asigurare?

Multumesc :-)
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2011
gina.lucia, utilizator
3.Facturile primite cu taxare inversa cf OUG 49/2011 (operatiune tot pe teritoriul Romaniei- exp achiz de seminte rapita)...unde se trec in decl 300 ?
gina.lucia a scris:

2.inca ceva...in registul jurnal de cumparari se pot trece si P.V. emise de Garda Financiara in urma unui control la sume fara TVA (coloana 10 din registul de cumparari)?, dar FF-CH de la Registrul Comertului ( de exp pt un certif constatator) si politele de asigurare?

Multumesc :-)


In jurnalul de cumparari se trec numai facturi fiscale si bonurile de combustibil. Politele de asigurare nu sint documente contabile, numai chitantele cu care s-a achitat sau eventuale facturi. Fact de la reg com care sint in acelasi timp si chitante se trec in JC. PV de la Garda nu se trece.

Livrarile de cereale se trec in D300 la rindul 13.

Achizitiile din Ro cu taxare inversa se trec in D300 la rindul 12 si 21.
Imi pare rau ca nu v-am putut raspunde mai repede. Se pare ca totusi ati aflat pana la urma ce va interesa :)...confirm si eu cele spuse de t.simona. O zi buna!

Alte discuții în legătură

Taxarea inversa la tva carmen72 carmen72 Va rog sa ma ajutati?? Ce inseamna taxarea inversa??? cine plateste tva-ul de fapt??? am inteles ca furnizorul scrie taxare inversa pe factura, beneficiarul ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa-decont tva LAZAROVICI ALINA LAZAROVICI ALINA Am si eu o intrebare, facturile cu taxare inversa la ce rand se trece in decontul de TVA. Am si furnizori care sunt in insloventa si-mi emit facturi cu taxare ... (vezi toată discuția)
Tva miutaradu miutaradu la decontul de tva randul 17.1 si randul 27.1 trebuiesc sa corespunda cu declaratia 394? (vezi toată discuția)