avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - vanzare fara acordul unuia dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - vanzare fara acordul unuia dintre mostenitori

buna ziua.Tatal meu a decedat cu 1 an in urma. Eu si mama vrem sa vindem apartamentul, dar sora mea nu este de acord..Eu am 28 de ani iar sora mea 45 este casatorita si traieste la casa ei cu copilul si cu sotul.EU LA VARSTA DE 18 ANI AM PLECAT DE ACASA SA LUCREZ IN STRAINATATE,la moartea lui tata am venit acasa si acuma stau in chirie in alt oras si aici lucrez.As vrea sa va intreb cum se procedeaza sa o afectam pe sora mea sa vindem apartamentul ca mama sa ma poata ajuta sa imi cumpar o casa cu bani care ii mai am stransi.Va rog frumos sa imi raspundeti, care sunt procedurile si ce cheltuieli la toate astea si daca mama poate sa renunte la mostenire in favoarea mea.va multumesc.
cel mai usor ajungeti la o intelegere in trei, daca nu vindeti impreuna cu mama cota pe care o aveti, si daca nici asa nu se poate partaj judiciar pt. iesire din indiviziune cu sora platindu-i ei cota parte si vindeti apoi linistiti intreaga propr.
Daca nu ajungeti la intelegere, ajungeti in instanta pt dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune. Mama ca are cea mai mare cota, poate cere sa i se atribuie ap si sa-i plateasca sulta sorei pt cota ei ( eventual cu banii stransi de dvs).
Ramasa cu casa, v-o poate vinde dvs sau unui tert , iar cu banii obtinuti sa va ia alta casa.
Mama dupa schema asta, va mai avea unde locui ?

Primul pas e sa mergeti la notar si in caz ca nu va intelegeti, la un avocat pentru a va intocmi actiunea in instanta.
buna ziua.am pimit mesajul dumneavostra si va multumesc ca mi-ati raspuns la intrebarea mea.dar va rog frumos sa imi raspundeti inca o data la mesajul meu pt ca nu inteleg ce inseamna un tert.Deci: DACA SORA MEA NU INTELEGE SI NICI NU AJUNGEM CU EA LA NICI O INTELEGERE.FARA SORA MEA SI ACORDUL EI , EU SI CU MAMA PUTEM VINDE APARTAMENTUL LA CLIENT?EI SI MAMA VREM SA II OFERIM PARTEA EI ATUNCI CAND ESTE VANDUT APARTAMENTUL LA CLIENT SE POATE?.VA ROG FRUMOS SA IMI EXPLICATI CE II DE FACUT SI CUM SE PROCEDEAZA.FARA EA PUTEM VINDE AP.DACA EU CU MAMA FACEM O PLANGERE ?.CREDETI CA DUPA PROCES MAMA ARE CASTIG DE CAUZA?MAMA A VRUT SA II OFERE BANI PRIN NOTAR DAR SORA MEA NU II DEACORD.VA MULTUMESC.
Nu ati dezbatut succesiunea dupa tata, nu aveti cum sa vindeti fara ea. Notarul va emite o incheiere ca nu v-ati inteles pt dezbaterea succesiunii, va trebui sa va adresati judecatoriei.
Veti dezbate succesiunea si veti iesi din indiviziune in instanta.
Daca sora vrea apartamentul, nu puteti cere in instanta sa se vanda, ci cereti sa ii fie atribuit mamei si sa-i plateasca sorei dvs sulta cf cotei ei. Daca nu aveti bani sa-i dati, puteti cere la proces sa ii dati banii in cateva luni de la pronuntare. In timpul asta puteti gasi client care sa va dea avans cat are sora de primit.

Inainte de proces, trebuie sa participati la o sedinta de informare despre procedura medierii, mediatorul, o va invita pe sora ca mediere, poate aceasta va accepta invitatia, mediatorul e convingator si chiar ajungeti sa semnati un acord, va scuteste de timp pierdut in instanta si va economisteste si ceva bani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, procedura de iesire din indiviziune dmisu dmisu Buna ziua, As dori citeva informatii si sfaturi in legatura cu urmatoarea situatie. Tatal meu a murit in 1995. El a fost unul dintre cei doi mostenitori ai ... (vezi toată discuția)
Vindere imobil fara acordul unei parti painluck painluck buna ziua am si eu o intrebare , parinti mei au decedat anul trecut ,am facut succesiunea la imobil un apartament 2 camere .problema mare este ca in momentul ... (vezi toată discuția)
Impartirea bunurilor ContSters459745 ContSters459745 Povestea mea: tatal meu a decedat acum 6 ani si ne-a lasat mostenire mie si mamei mele o casa la tara,un apartament si o masina. Tatal meu mai are o fata ... (vezi toată discuția)