avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare,anulare bilete la ordin
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare,anulare bilete la ordin

In cursul lunii septembrie,societatea mea a dat 10 bilete la ordin pentru o alta societate.Contabila a scris gresit contul bancii, adica mai explicit, a scris cont de BRD iar la rubrica ,,banca'' a scris Romexterra,pt ca ea lucra mai mult cu contul BRD,iar cand a venit scadenta la un bilet,acesta a fost refuzat la plata pt ca nu era bani in cont.Nici nu avea cum sa fie pt ca nu exista acel cont.Problema este ca societatea care trebuia sa primeasca banii a vazut greseala si a taiat ce scria pe bilet, respectiv Romexterra si a scris BRD. Dupa cum inteles, vor sa ne faca poprire pe cont prin executor desi noi aveam plati in avans de zece ori suma biletului la ordin iar societatea respectiva nu a mai vrut sa isi onoreze contractul pe care il aveam cu aceasta.Eu daca ar fi sa fac contestatie pot merge pe o eroare materiala in ceea ce priveste acest bilet la ordin? Pentru celelalte 9 bilete pot sa le anulez prin instanta? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:44, 22 Februarie 2009
Este vina contabilei pentru ca a scris gresit contul. Daca erati si dvs. in locul firmei cu care ati incheheiat contractul nu v-ar fi convenit sa patiti asa ceva.
Pe un bilet la ordin nu se fac modificari ,stersaturi si adaugiri.
Puteti anula respectivul bilet la ordine si sa le scrieti un alt bilet.Le-ati completat gresit si pe celelalte 9 bilete ? daca este asa nu le anulati prin instanta ci sa scrie contabila anulat pe toate si sa le verifice pentru a vedea cum le-a completat.
Da, situatia se poate rezolva fara instanta.
Instanta nu poate interveni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin fals daniele daniele buna ziua am si eu o situatie ciudata cu directorul socitatii.de curand am aflat ca acesta a emis un bilet la ordin pt achizitionarea unor marfuri.biletul cu ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin Claudiu.Grasu Claudiu.Grasu Am de ridicat un colet de la o firma de curierat rapid ... Pentru a ridica coletul trebuie sa platesc o suma de bani care ar trebuie sa ajunga la expeditorul ... (vezi toată discuția)
Cec fara acoperire excelenta32 excelenta32 In septembrie 2010 am cumparat un utilaj si nu am avut toti banii ca sa-l platesc, asa ca am emis un cec pe care, de comun acord cu furnizorul, nu am scris ... (vezi toată discuția)