avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bilet la ordin fals
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bilet la ordin fals

buna ziua am si eu o situatie ciudata cu directorul socitatii.de curand am aflat ca acesta a emis un bilet la ordin pt achizitionarea unor marfuri.biletul cu pricina este luat de la o alta societate care este inscris pe socitatea respectiva din CEC BANK si a scris pe el contul meu care e practic din ROMEXTERRA BANK,l-a completat,l-a semnat si l-a emis spre a fi decontat de catre furnizor.zilele trecute acel bilet a ajuns la scadenta si eu am fost somata sa platesc acel bilet de care practic nu stiam si nici nu este de la banca cu care lucrez acum fiind amenintata cu plangeri la pol economica....intrebarea mea ar fi,cum as putea sa dovedesc ca eu nu am avut la cunostinta de acel bilet si ce se va intampla in cazul unei plangeri impotriva mea ca administrator de societate?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 17:11, 9 August 2009
Fiti mai explicita va rog!
Directorul societatii unde lucrati sau ce calitate aveti dvs acolo?
A girat biletul emis de catre alta societate si v-a intrat dvs la plata? Aveati vreo datorie catre societatea care v-a trecut ca girant pe bilet? Este posibil ca sa fi trecut girant societatea dvs in cazul in care aveati o datorie si astfel a compensat datoria ...insa directorul trebuia sa stampileze si semneze biletul la ordin!
Biletul a intrat la plata si a fost platit ? Sau a fost refuzat de banca pe motiv lipsa disponibil in cont?
Pai daca nu a-ti semnat acel bilet care este problema dumneavoastra?
eu sunt administratorul unic al societatii iar directorul care este angajat la soc mea si a emis acel bilet ca si cum ar fi cumparat acea marfa pt societatea mea si mi-a aratat si factura eliberata tot pe numele societatii mele,eu nu am semnat si nici nu am stampilat nimik pt ca nu aveam habar de ele..si nici dansul nu a stampilat ordinul doar l-a semnat si l-a trecut pe factura ca se va achita cu acel bilet.am inteles de la furnizor ca l-a introdus in banca si a fost refuzat pt lipsa disponibil(de la banca cu care lucrez nu am fost inca anuntata cum ca as avea ceva la plata)
Cata vreme biletul a fost refuzat nu este nici o problema. Marfa de pe factura ati primit-o sau urmeaza sa o primiti?
:D
Deci mai intai ,Mihia MULTA"M FAIN !
Acum,1. Daniele daca directorul tau are drept de semnatura cu imputernicire de la tine pt. ca am inteles ca esti unic asociat,pentru a semnata acte este direct raspunzator,deci el da cu subsemnatul asta numai in cazul cand cel ce nu-si incaseaza banii face plangere pe leg.58/1934 la pol.judiciara.Apropo !!!Pe noul formular de BO nu se mai pune stampila
2.Daca nu, trebuie sa dai declaratii tu!
Sa intelegem ca acel BO totusi se afla la soc. ca si plata de la un client de al tau pt. o marfa vanduta de soc.ta,el a fost girat mai departe de catre director la alta firma de la care a-ti cumparat marfa ,este corect pentru ca se practica ,numai ca in momentul in care nu exista lichiditate sa poata fi platit ,ultima soc.pagubita il poate trimite catre instanta pt.investire cu formula executorie leg.58/1934 art.61 daca nu ma insel,dupa care vine executorul judecatoresc dupa incuvintarea instantei si trece la executarea silita a debitorului.NU-I DE JOACA! Asa ca mai bine iei legatura cu cel caruia ia dat BO si cu directorul tau de ureche rezolvi PROBLEMA! BAFTA! Daca ai nelamuriri srie...

Alte discuții în legătură

Biletul la ordin just.build just.build Am dat un bilet la ordin pentru contravaloare marfa,iar societatea l-a girat in banca.Marfa nu am primit-o si am refuzat biletul.Societatea respectiva a intrat ... (vezi toată discuția)
Situatie juridica bilet la ordin girat A. Ionut A. Ionut In cazul in care un bilet la ordin a fost girat la alta societate iar noua societate beneficiara a primit refuz de plata cui apartine dreptul de a investi ... (vezi toată discuția)
Rogu-va...un model de cerere de investire a unui bilet la ordin!! danrautu danrautu Rogu-va...un model de cerere de investire a unui bilet la ordin. Taxa judiciara de...?Gasesc ajutor? (vezi toată discuția)