avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Transport de marfa Romania-Grecia
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Transport de marfa Romania-Grecia

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati daca puteti si sa ma lamuriti in acelasi timp daca as mai putea rezolva cumva urmatoarea situatie. Anul trecut 2012, am efectuat 2 transporturi de marfa din Romania catre Grecia! Am facut 2 facturi catre o firma din Grecia (platitoare de TVA), s-a inchis anul 2012 insa eu nu am avut habar ca trebuie sa fiu inregistrata in ROI (registrul intracomunitar) ca sa pot factura catre o firma din afara! Ideea este ca eu am inregistrat in contabilitate aceste 2 facturi catre firma din Grecia, iar anul 2012 l-am inchis si am depus toate declaratiile! Acum am aflat ca trebuia sa fiu inscrisa in ROI sa le pot factura lor si inclusiv sa depun si declaratia 390,lucru pe care nu l-am facut!!! Nu stiu ce sa mai fac acum, cum as putea sa scot din contabilitate aceste 2 facturi,am inteles ca amenda este pana la 6000 lei in conditiile in care eu nu am depus aceasta declaratie si am inregistrat in contabilitate aceste 2 facturi!! Va rog sa-mi spuneti daca mai pot face ceva acum!!!#-o:( Multumesc anticipat!
P.S. Am uitat sa mentionez ca sunt SRL, platitor de TVA
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
denisadeniscomdivers, utilizator
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 21:27, 22 Martie 2013
va inregistrati urgent in ROI si depuneti decl. 390 pentru lunile in care ati efectuat prestarile respective.
amenda este de la 1000 la 5000 lei pentru fiecare din cele doua fapte.
ce trebuie sa faceti este sa sperati ca nu va prinde inspectia fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare cu sau fara tva? inregistrare roi? gistra gistra 1) Am o firma platitoare de TVA si prestez servicii IT la o firma neplatitoare de TVA din UK. In acest caz facturez cu TVA 0, TVA 24% sau fara TVA? 2) Am un ... (vezi toată discuția)
Declaratii 25-10 lilicu lilicu o firma inregistrata ca platitor de TVA din 26.08.2011 dar Neinregistrata in Reg Operatori intracomunitari , emite in iulie factura de sevicii pentru ... (vezi toată discuția)
Info tva kaz kaz buna sunt pfa cu norma de venit si neplatitor de tva caen 7410, facturez in ue prestari servicii. 1- ce trebuie sa fac cu tva? 2- trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)