avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratii 25-10
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratii 25-10

o firma inregistrata ca platitor de TVA din 26.08.2011 dar Neinregistrata in Reg Operatori intracomunitari , emite in iulie factura de sevicii pentru organizarea unui eveniment in romania si o factura de comision , unei firme din Germania platitoare de TVA. Ce declaratii trebuia sa predea pentru iulie,august, septembrie ? multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 15:28, 25 Octombrie 2011
fiti mai concret, va rog.
ce fel de eveniment a fost organizat? cine a participat la eveniment? cum s-a facut inscrierea la eveniment? alte detalii???
factura de comision in legatura cu ce fel de aspecte?
evenimentua a fost un seminar desfasurat la o pensiune si au participat invitati din tara si de la firma din Germania careia i s-au facturat costurile evenimentului. Comisionul a fost 1% din factura pentru eveniment. S-a mai facturat in 17-08 si o consultanta catre alta firma din Germania
ce intelegeti prin costurile evenimentului? numai seminarul? cazare si masa, separat sau incluse in costul seminarului? cine a facturat aceste costuri daca dvs. ati facturat doar un comision?
nu este vorba de o refacturare . printr-un contract s-a cerut organizarea evenimentului la valoarea de 2000euro acordandu-se inca 200euro ca si comision . la data desfasurarii evenimentului in Romania -iulie- firma din tara nu era inregistrata ca platitoare de TVA , nu a dedus TVa , fiind inreg ca platitoare numai din 26--august . Facturile emise pana la data de 26-08 au fost emise fara TVA chiar daca firma din Germania a comunicat cod Tva.
In iulie nu aveam voie sa efectuam astfel de servicii daca nu eram platitori de TVA, nu eram si nu suntem inregistrati in ROI ? pe iulie, august nu s-a depus nici o declaratie . Pe trim 3 am depus decont TVA cu achizitiile pe trim 3 si TVA dedus numai pentru facturile interne de dupa 26-08.Pentru activitatea din iulie trebuie depusa vreo declaratie 390 avand in vedere data la care am devenit platitori de TVA. Multumesc !
in iulie nu aveati voie sa prestati astfel de servicii daca nu va inregistrati in scopuri de tva intracomunitar (nu platitori de tva in romania) si nu va inscriati in registrul operatorilor intracomunitari.
amenda este de la 1000 la 5000 lei.
de asemenea, trebuia sa depuneti decl. 390 vies pentru lunile in care ati facturat catre firmele din germania - si aici sunt amenzi usturatoare.
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar ContSters103316 ContSters103316 O societate din Romania a achizitionat o combina de la o societate din Germania in luna iulie. Administratorul mi-a adus factura abia acum.Ar trebui sa depun ... (vezi toată discuția)
Este sau nu achizitie intracomunitara martady martady buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspunsla intrebarea: daca platesc o publicitate pe google si primesc factura de la \"Google Ireland Ltd\", in ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara autoturism second-hand simina_anca simina_anca O societate comerciala(platitoare de TVA si inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari) doreste sa achizitioneze un autoturism second-hand din ... (vezi toată discuția)