avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere in litigiile civile intre profesionisti
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere in litigiile civile intre profesionisti

Buna ziua!
Studiind Legea 192/2006 cu modificari privind medierea am remarcat ca-n litigiile comerciale partea se poate( deci poate nu e obligatoriu) adresa unui mediator. Aceasta inseamna ca-n aceste litigii medierea nu este obligatorie? Mentionez ca potrivit art. 60 ind. 1 litigiile comerciale nu sunt trecute la obligativitatea desfasurarii procedurii de mediere.
Va rog daca se poate sa ma lamuriti in aceasta problema!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 12:15, 16 Septembrie 2013
Chiar daca avem un litigiu intre profesionisti, litigiu civil in prezent, procedura informarii nu este obligatoriu a fi parcursa daca litigiul nu se incadreaza in unul din cazurile expres prevazute de legea medierii. :yes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate contract cesiune - informarea obligatorie ContSters178374 ContSters178374 Buna ziua! Este obligatorie sedinta de informare in cazul unei actiuni in constatarea nulitatii unui contract de cesiune? (vezi toată discuția)
Sedinta de informare privind medierea, gratuita sau nu? ddianna ddianna Buna ziua, In situatia in care la mediator se prezinta o singura parte in vederea informarii si partea nu poate asigura prezenta celeilalte parti, mediatorul ... (vezi toată discuția)
Medierea la cererile cu valoare redusa ? Paul Citiriga Paul Citiriga La cererile cu valoare redusa, reglementate de ardinul nr.359/C/200.01.2013 se cere sau nu parcurgerea procedurii prealabile privitoare la obligativitatea ... (vezi toată discuția)