Buna ziua, in cadrul firmei in care lucrez s-a luat decizia ( verbal de catre conducere) a restrangerii activitatii pentru o parte din angajati. Vizavi de aceasta situatie am urmatoarele nelamuriri la care va rog frumos sa-mi raspundeti:
1. Este legal ca aceasta masura sa afecteze doar o parte din salariati?
2. Aceasta decizie trebuia cosemnata intr-o hotarare AGA care sa fie baza deciziilor individuale de suspendare a contractelor?
3. In revisal CIM o sa fie suspendat conform art 52 litera c?
4. Trebuie sa fac decizie pentru ficare angajat care o sa-i fie suspendat contractul?
5. Angajatii vor primi pentru aceasta perioada o indeminzatie de 75% din salariul de baza. Aceasta suma este impozabila ( adica se retin contributiile si impozitul pe venit) ?
6. Decizia de restrangere de activitate trebuie anuntata la ITM?
Va multumesc !
Valabilitatea numai a facilitatilor fiscale prevazute in OUG nr.4/2010 sunt pentru anul respectiv , depunerea declaratiei este valabila si pana in prezent .. actul normativ nefiind in totalitate abrogat.
buna ziua. Am o firma care in aceasta perioada nu produce nimic si ca urmare acestui lucru va trebui sa suspend contractul salariatului din initiativa angajatorului deoarece din initiativa lui a refuzat.Confrom carui articol pot face aceste lucru fara ca el sa nu poata contesta.pot merge pe art 52 lit c?In afara deciziei de suspendare pe care o va primi si el mai tr. intocmite si alte documente sau instiintat ITM-ul?va rog daca ma puteti lamuri cu tot ce tr facut in acesta privinta fara sa am probleme.MUltumesc
Somaj tehnic
carpaho
daca o societate pe o perioada de 24 ore isi reduce activitatea poate sa trimita in somaj tehnic pe aceasta perioada o parte din personal si ce acte, decizii ... (vezi toată discuția)