avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Angajament bugetar si angajament legal
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Angajament bugetar si angajament legal

Buna ziua tuturor,
sunt "foarte incepatoare" la capitolul contabilitate publica.
Va rog mult sa imi explicati cum functioneaza ct 8066 "Angaj bugetare" si 8067"Ang legale". Mai exact sa-mi dati un exemplu practic.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 11:35, 25 Martie 2013
Incerc sa va dau un exemplu :
In urma procedurilor de achizitie publica pentru achizitionarea de diferite furnituri de birou s-au desemnat castigator furnizorul X valoare contract= V1 lei si furnizorul Y- valoare contract =V2.

Total credit aprobat in buget pentru furnituri de birou V lei- in debit 8060.

Angajamentele bugetare nu vor depasi creditele aprobate.
Pentru valoarea V1 + V2 se pun in rezerva sumele din creditul total aprobat prin buget , in debit 8066 se trece : V1 si V2.

In urma semnarii contractului avem angajamentul legal, a carui valoare o evidentiem in cont 8067. Sa presupunem ca se incheie contractul numai cu furnizorul Y si in acest caz in 8067 vom avea evidentiata numai suma V2.

i
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buget mariamocanu mariamocanu In bugetul anului 2012 conform art 104/legea 1 a invatamantului mi s-a aprobat la titl II ,,bunuri si servicii \" suma de 124000 lei numai pentru art .01 alin ... (vezi toată discuția)
Popriri Herra_ Herra_ Buna dimineata, Am primit un proces verbal de constatare- titlu executoriu nr. N, de la un executor judecatoresc. Din acest P.V. reiese : 1. ... (vezi toată discuția)
Cum se face o rectificare bugetara?! 66ani 66ani Lucrez intr-o instituite publica. Conform Legii 273/2006, privind finantele publice locale care prevede ca incepind cu trimestru III al anului, se pot face ... (vezi toată discuția)