avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Cum se face o rectificare bugetara?!
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Cum se face o rectificare bugetara?!

Lucrez intr-o instituite publica. Conform Legii 273/2006, privind finantele publice locale care prevede ca incepind cu trimestru III al anului, se pot face rectificari bugetare prin Hotaririle luate de Consiliul local.
Ma intereseaza daca se poate face rectificare bugetara la cheltuieli de personal prin realocare sau prin redistribuire intre articole; de exemplu prin micsorarea cheltuielilor de personal la capitolul 51, cu o anumita suma, si prin majorarea cheltuielilor de personal la capitolul 67 cu aceeasi suma micsorata la capitolul 51. Deci fara a depasi angajamentele la cheltuieli de personal per total unitate,de la inceputul anului. Din ce am inteles eu din legea susmentionata se poate, insa mergind astazi cu bugetul rectificat la ANAF, am constatat ca acesta a fost respins, intrucit aceste majorari ale cheltuielilor cu salarii se pot face doar prin majorarea veniturilor (adica doar cu venituri in suma de __incasate suplimentar fata de cele prevazute la inceputul anului). Este corect! Poate imi scapa vreo modificare a acestei legi?! Stiu ca nu este corect sa majorezi cheltuielile de personal doar cu realocari sau redistribuiri de la cheltuieli cu investitiile, sau de la cheltuieli cu bunurile si serviciile , dar de la alte chletuieli de personal nu este voie sa se faca redistribuiri in trimestrul III, nu stiu, intreb si eu?!
Cel mai recent răspuns: vali.herea , utilizator 10:50, 8 Septembrie 2017
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bugetul local se poate rectifica in orice trimestru al anului dupa o analiza a executiei bugetare in care se constata ca la un indicator de venituri s-a incasat mai mult decat este prevazut. In urma majorarii veniturilor cu suma respectiva puteti sa redistribuiti cheltuielile sectiunii de functionare cum aveti nevoie. Ceea ce ati facut dvs in trim III se numeste virare de credite bugetare, cf Legii 273/2006, cum bine spuneti. Doar ca aceeasi Lege ne spune la art. 49, alin 3, urmatoarele : "Cheltuielile de personal aprobate nu pot fi majorate prin virari de credite bugetare". Prin urmare pentru a putea redistribui cheltuielile sectiunii de functionare a bugetului local, trebuie sa identificati in executie o incasare a unui venit, mai mare fata de prevedere. Atunci puteti aranja bugetul cum doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virarile de credite ContSters240394 ContSters240394 Buna ziua. Va rog ajutati-ma cu un raspuns in problema urmatoare: In cadrul unei rectificari bugetare la o primarie se fac urmatoarele operatiuni - incasare ... (vezi toată discuția)
Virari de credite FLORIANMATEI FLORIANMATEI Pentru virari de credite intre subdiviziuni ale clasificatiei bugetare in cadrul aceluias capitol, este necesar o hatarare a consiliului local ? (vezi toată discuția)