avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită tertul poprit nu respecta poprirea
Discuție deschisă în Executare silită

tertul poprit nu respecta poprirea

Stie cineva:
(1) care este institutia care verifica daca un tert poprit-banca/trezorerie - isi respecta obligatia de consemnare a sumelor de bani? exista vreo institutie de control? unde este reglementat aceasta?
(2) ce poti face daca tertul poprit -trezoreria/banca - face plati dupa data adresei de poprire?
Este evident ca raspunsurile sunt in conformitate cu intrebarea.

Un tert poprit nu poate fi controlat in indeplinirea obligatiilor decat de Instanta. O alta institutie nu exista.
In alta ordine de idei... institutie de supraveghere pentru o banca este BNR, dar asta stii deja.
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
ContSters214341, utilizator
te inseli. Uite, cineva care chiar se pricepe mi-a trimis pe privat ca una dintre autoritati este Directia generala de Trezorerie si Contabilitate Publica.
Exista si altele!

Avand in vedere ca ANAF-ul tocmai a fost reorganizat, directiile de control sunt mai greu de identificat.
Cum spuneam, intrebarea este pusa gresit.

Daca vorbim de tert poprit, vorbim de executare silita si de instanta de executare, competenta si in validare de poprire.

As vrea sa stiu si eu un temei legal pentru care, Directia generala de Trezorerie si Contabilitate Publica poate controla o banca. :tooth: in indeplinirea obligatiilor acesteia de tert poprit.
... nici macar trezoreria nu vad cum o poate verifica intr-o executare silita in care are calitatea de tert poprit
Daca debitorul transmite tertului poprit hotărârea referitoare la suspendarea provizorie a executarii silite, insa tertul nu a fost informat inca de către executor, acesta poate sa țină cont de informarea din partea debitorului si sa nu mai execute poprirea?

Poate fi vorba de doar câteva zile pana când trimite si executorul informarea.

Multumesc.
Jocandi - te-ai blocat pe procedura executarii silite si numai poti gandi altceva. Asta este ignoranta! deschide-ti mintea. Poate reusesti sa vezi intrebarea asa cum e pusa, ci nu prejudecatle tale!
Daca tu nu vezi ceva (cu sensul de a nu intelege) nu cade in eroarea de a crede ca totul se opreste la ce gandesti tu!

Alte discuții în legătură

Refuz infiinare poprire eagle_free eagle_free Daca un angajator refuza sa infiinteze poprire asupra veniturilor unui salariat, la solicitarea unei institutii creditoare, ce masuri poate lua respectiva ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi bancare oaneafelicia oaneafelicia Pentru infiintarea unei popriri pe conturile bancare ale unui debitor la toate bancile din Bucuresti trebuie facute cereri de incuviintare la judecatoriile din ... (vezi toată discuția)
Cerere de suspendare a executarii silite. efecte ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Intrebarea mea este: suntem in faza executarii silite. Debitorul a facut contestatie la executare. Dosarul inca se judeca, iar executorul a mers ... (vezi toată discuția)