Stie cineva:
(1) care este institutia care verifica daca un tert poprit-banca/trezorerie - isi respecta obligatia de consemnare a sumelor de bani? exista vreo institutie de control? unde este reglementat aceasta?
(2) ce poti face daca tertul poprit -trezoreria/banca - face plati dupa data adresei de poprire?
lavinia - incheierea de suspendare a executarii silite are valoarea unei hotararii judecatoresti (a se vedea art. 255 alin. 2 vechiul C.proc.civ.). Aceasta inseamna ca isi produce efectele imediat ce este pronuntata.
Aducerea la cunostiinta executorului - prin prezentarea incheierii- are rol de a aprecia asupa bunei sau relei sale credinte. In rest, acesta are obligatia de a se supune incheierii de suspendare imediat ce este pronuntata.
Sunt extrem de multi nestiutori de drept care pun intrebarile mult mai bine decat le puneti dumneavoastra. Faptul ca nu stiti sa puneti o intrebare nu este decat culpa dumneavoastra.
Nu va permit sa ma tutuiti, oricat de important v-ati considera ca si avocat, poate va reconsiderati modul in care socializati cu altii.
Eu m-am limitat la datele pe care le-ati expus."tert poprit nu isi executa obligatiile de tert poprit, cine il poate controla?"
Vad zilnic in Instanta sute de astfel de avocati ca si dumneavoastra. Au acelasi discurs care tine doar pentru nestiutorii de drept, recte clientii. Doar pe ei ii impresionati cu aceste argumente stirbe si lipsite de temei juridic.
Poate va mai uitati la modul in care ati pus intrebarea si unde ati pus-o.
Si daca imi argumentati juridic ca Directia Trezorerie are competente in validarea popririi, sunt gatasa va respect. Altfel,...
lavinia- este posibil sa ceara (dreptul la actiune in instanta e liber) insa important este daca este o cerere intemiata si/sau admisibila. In situatia descrisa, nu este admisibila intrucat termenul de consemnare este suspendat. Orice termen este suspendat in perioada suspendarii executarii silite. Incclusiv termenul de 3 luni (vechiul Cod) sau 1 luna (noul Cod) al procedurii validarii este suspendat.