avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Calcul impozit pe venit PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Calcul impozit pe venit PFA

Am o intreprindere individuala care se ocupa de agricultura: In 2012 am primit subventii de la APIA in valoare de 3000 lei si fonduri nerambursabile pe masura 112 de 45000 lei. Va rog sa-mi spuneti daca aceste venituri se iau in calcul pentru stabilirea impozitului pe venit (vorbim de sistem real de impozitare)
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:17, 22 Martie 2013
În categoria veniturilor neimpozabile se cuprind şi formele de sprijin acordate din bugetul de stat şi din fonduri externe nerambursabile, deci nu se iau in calcul cand calculati impozitul pe venit
- sprijinul acordat producătorilor agricoli sub forma schemelor de plăţi directe şi plăţi naţionale directe complementare;
- sprijinul nerambursabil acordat potrivit Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală prin Axa 1 Îmbunătăţirea competitivităţii sectoarelor agricol şi forestier prin Măsurile 112 - Instalarea tinerilor fermieri şi 141- Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă;
Sursa: normele de aplicare la art.42 a) din codul fiscal.
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
george-neagu, moderator
Multumesc pentru raspuns, dar mai am o dilema. Cheltuielile care provin din folosirea acestor forme de sprijin sunt deductibile la stabilirea impozitului?
Da. Aveti la urmatoarea adresa din codul fiscal despre cheltuieli deductibile [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventia primita de la apia lauraoradea lauraoradea buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca subventia primita de la APIA pentru terenul agricol si pentru animale este supusa impozitului pe venit. mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Impozit fonduri europene savuadrian63 savuadrian63 - Am accesat fonduri europene prin masura 112 - instalarea tinerilor fermieri. Cum sunt impozitate aceste fonduri ? (vezi toată discuția)
Impozitare subventii apia ContSters314374 ContSters314374 suntem un II, vrem sa stim daca subventiile apia pentru agricultura se impoziteaza cu 16%. Multumim (vezi toată discuția)