avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare onorariu de avocat pe cale separata - taxa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare onorariu de avocat pe cale separata - taxa de timbru

Buna ziua. Scuze dar nu ma pricep si vreau sa depun o actiune de recuperare onorariu de avocat pe cale separata. Intrebarea mea este daca se timbreaza actiunea? In mare, am avut doi avocati pentru aceeasi cauza unul pe fond si altul la recurs (litigiu de munca) si pe fond si pe recurs am castigat pe fond domnul avocat nu a binevoit sa depuna chitanta, am facut rost de ea si as dori sa reucperez banii. Mi-am facut actiunea dar nu stiu daca trebuie sa timbrez actiunea si sa cer explicit pe langa cheltuielile de judecata (onorariu avocatului de pe fond) si cheltuielile cu timbrarea. Sau se presupune ca se vor restitui si acelea?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:11, 22 Martie 2013
In justitie nimic nu se presupune ci se solicita si se dovedeste cu acte.

Solicitati obligarea la plata onorarului achitat si a taxei de timbru aferente pt ca acest tip de actiune se timbreaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata pe cale separata nyusziful nyusziful Buna ziua. Intr-un litigiu (dreptul muncii), am solicitat ca parat cheltuieli de judecata pe cale separata, in fond. Am pierdut fondul. Am facut apel, am ... (vezi toată discuția)
Recurs respingere plangere contraventionala adigan 92 adigan 92 mai este nevoie sa achit vreo taxa la depunerea recursului? (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata apetrovici apetrovici buna ziua vreau sa introduc o actiune separata pt cheltuieli de judecata, reprezentand onorariu avocat. Am castigat ultima faza a unui proces, pe cele ... (vezi toată discuția)