avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recurs respingere plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recurs respingere plangere contraventionala

mai este nevoie sa achit vreo taxa la depunerea recursului?
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
adigan 92, utilizator
Cel mai recent răspuns: adigan 92 , utilizator 19:22, 20 Septembrie 2010
Recursul se redactează de principiu în funcţie de nelegalitatea sentinţei instanţei de fond. Că vă încadraţi sau nu în unul din punctele prevăzute de art.304 cpc sau nu, el tot va fi înregistrat ca recurs. Problema de fond care se pune este legată de modul cum motivaţi acest recurs. Pe acest forum nu cred că veţi găsi un sprijin în acest sens, drept pentru care vă sfătuiesc să contactaţi un avocat căruia să-i daţi sentinţa instanţei de fond ca să vă poată ajuta, asta dacă şi doriţi să aveţi cât de cât o şansă să şi câştigaţi procesul.
Succes
multumesc mult pt.raspuns .Cam ce onorariu imi poate cere un avocat pt. acest recurs?
Va rog sa nu va mai editati mesajele dupa ce primiti raspuns, nu se mai intelege nimic din topic.

Onorariile difera, in functie de avocat. Cererea pentru exercitarea caii de atac a recursului nu se timbreaza, intrucat plangerea contraventionala nu se timbreaza.
Sau, altfel spus: plangerea contraventionala este scutita de plata taxei de timbru si, pe cale de consecinta, de plata timbrului judiciar. Recursul se timbreaza cu 50% din valoarea taxelor platite la fond. Or 50% din 0 lei inseamna tot 0 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea art. 304 ind. 1 cod procedura civila; completarea hotararii; cai extraordinare de atac adrianadamian2009 adrianadamian2009 Reprezint o societate comerciala si am castigat fondul, la o instanta civila, privind o contestatie la executare contra ANAF. ANAF a facut recurs, dar eu nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare onorariu de avocat pe cale separata - taxa de timbru Marius0123 Marius0123 Buna ziua. Scuze dar nu ma pricep si vreau sa depun o actiune de recuperare onorariu de avocat pe cale separata. Intrebarea mea este daca se timbreaza ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune norocel_bab norocel_bab la data de 23.03.2011,instanta de fond dispune incetarea starii de codevalmasie asupra unui imobil si obliga reclamantul la plata unei sulte hotarire ... (vezi toată discuția)