avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... REINCREDINTARE MINOR -tatal isi vrea copilul in Anglia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

REINCREDINTARE MINOR -tatal isi vrea copilul in Anglia

Buna ziua! Pe scurt,sunt divortata de 2 ani de zile,am un copil nascut in Anglia,nu m-am inteles cu tatal lui din cauza anturajului si a consumului excesiv de alcool,am plecat de acolo in Romania.Acum 2 ani fostul sot a ales sa dea pensie copilului de 100 de lire si copilul sa imi fie incredintat mie!Anul trecut fiind influentat de familia lui a deschis o noua actiune si aceea de reincredintare,pe langa toate astea,a pus detectivi pe urmele mele si a copilului meu,nu s-a demonstrat nimic,cazul este pe rol,in mai este al 6-lea termen,el vrea ca minorul de 4 ani sa stea la el,iar daca Instanta nu ii va accepta macar de sarbatorile de Paste si Iarna in Anglia.
Ori de cate ori a fost nevoie si-a vazut baiatul,in functie de programul lui,dar el vrea sa evidentieze ca nu,sa ma scoata imorala,se pare ca nici asta nu a reusit,ca nu am servici,dar eu ma duc la munca,iar daca copilului ii este rau ma invoiesc de la munca pentru a-l reface pe Victor(asa il cheama pe baiatul nostru).In cadrul acestei actiuni deschise de el,am cerut marire de pensie,custodie exclusiv pentru mine,am toate dovezile pe hartie si datorita detectivilor lui si video ca ma ocup de copilul nostru.A fost si proba cu martorii,nu au putut afirma nimic rau legat de mine,in plus detectivul care il cunostea pe fostul meu sot a mintit si noroc de video s-a constatat ca afirmatiile lui sunt nefondatePuteti sa imi spuneti va rog ce sanse am sa se linisteasca si sa imi vad strict de cresterea si educarea copilului meu???
Este foarte greu sa castige el copilul in conditiile descrise de dvs.
Chiar daca are un avantaj datorita banilor daca va aparati bine in proces veti avea in permanenta prima sansa.
Atata timp cat copilul se afla la dvs. veti avea prima sansa in proces.
Nu va castiga ca minorul sa locuiasca cu el, insa cred ca e destul de greu sa obtineti autoritate parinteasca exclusiv exercitata de dvs. Ce motive si dovezi aveti in sprijinul cererii dvs ?
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
gi-jane2, moderator
La cum se judeca procesele nu ar fi exclus sa poata obtine autoritate parinteasca exclusiva.
Motive legale nu ar avea dar se poate...
Am cerut exclusiv,nu stiu ce va decide instanta,in afara ca am casa mea,locul de munca si toate dovezile -documente ca ma ingrijesc,de la camin la gradinita,de la doctorii de familie si cei de la privat declaratiile lor ca este un copil bine crescut,doctorita psiihiatrica,,asistenta sociala si protectia copilului si-au dat acceptul ca ma ingrijesc foarte bine,acum nu stiu stiu cum am mai spus,in functie de instanta! Mai este o problema,el are mutatia la mine si vreau sa isi schimbe buletinul pe vechea adresa,dar nu vrea,am facut la politie demersul de a-si schimba adresa dar nu s-a prezentat si nici nu vrea,are sa ma incurce mutatia lui la mine???
Multumesc mult pentru sprijin!
Pt ca dvs sa exercitati singura autoritatea parinteasca aveti nevoie sa dovediti ca tatal e rau- alcool, neglijenta, violenta, rea credinta cand e vb de luat decizii in favoarea copilului, absent din viata lui etc, nu ca dvs sunt buna.
Nu va incurca mutatia, veti spune ca nu locuieste cu dvs.

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil minor irinatracy2020 irinatracy2020 Divort cu un copil minor Eu si sotul meu ne-am despartit in fapt in 2019, cand baiatul nostru avea 11 luni. Sotul este cetatean American si a parasit ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu copilul in timpul procesului? tamerd tamerd Buna ziua, Va rog mult o solutie, daca exista... si m-ar interesa temeiul legal, daca exista. Situatia sta asa: sunt recasatorita. din casatoria ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa obtin un ordin judecatoresc diana68 diana68 sa pot pleca cu copilul in Anglia definitiv? Nu resusesc sa ajung cu fostul sot la un numitor comun, sunt de accord ca copilul sa vina in vacante in Romania ... (vezi toată discuția)