avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inchidere contract de munca in caz de faliment ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inchidere contract de munca in caz de faliment judiciar declarat

buna, as vrea sa stiu ce se intampla cu salariatii(contractele de munca)in cazul in care societatea declara faliment judiciar instanta ;daca nu au efecuat CO,li se va achita cu toate drepturile la inchiderea contractului ? stiu ca au prioritate la plata drepturile salariale ale angajatilor in fata celorlalti creditori; multam :(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 22 Martie 2013
Aveti dreptate, dupa timbre, taxe etc, drepturile salariale sunt primele care trebuiesc platite.
Cat despre indemnizatiile de concediu, ar trebui sa luati legatura cu lichidatorul sa vedeti daca v-au fost calculate si puse in tabel pentru plata, daca nu este prea tarziu (contestatiile se fac in 5 zile de la publicarea tabelului preliminar). Doar domnia sa este in masura sa va spuna daca a tracut si CO in tabel sau nu.
Bafta
@ pitupacu

Daca angajatorul este in faliment, atunci creantele salarilae au prioritate la plata .... creantele salariale cuprinzand salariile restante,compensaţiile băneşti restante, datorate de angajatori pentru concediul de odihna neefectuat de salariaţi etc.

art.123 din Legea nr.85/2006:
Creanţele vor fi plătite, în cazul falimentului, în următoarea ordine:
1. taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin prezenta lege, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea şi administrarea bunurilor din averea debitorului, precum şi plata remuneraţiilor persoanelor angajate în condiţiile art. 10, art. 19 alin. (2), art. 23, 24 şi ale art. 98 alin. (3), sub rezerva celor prevăzute la art. 102 alin. (4);

2. creanţele izvorâte din raportul de muncă;
......

Potrivit Legii 85/2006 privind procedura insolventei, creantele salariale se inscriu din oficiu in tabelul obligatiilor, de catre administratorul judiciar, pe baza evidentelor contabile ale debitorului insolvent, nefiind nevoie ca salariatul sa depuna declaratie de creanta.
Prin urmare, cel mai bine pentru salariat ar fi sa verifice tabelul preliminar al obligatiilor si, ulterior, pe cel definitiv, pentru a se asigura ca a fost inscris.
Daca nu a fost inscris, poate formula contestatie. In practica, salariatii iau legatura cu administratorii judiciari, care ii inscriu fara nicio problema in tabele.

momentan,societatea nu a declarat falimentul,este in procedura de reorganizare, cu salariati cu contracte de munca active;se va declara falimentul la sfarsitul acestei luni ,la tribunal;administratorul judiciar va emite deciziile de concediere imediat ?
Administratorul judiciar va fi cel care va emite deciziile de incetare a c.i.m., precum si adeverintele de vechime si pentru somaj ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu oana27elena oana27elena Buna seara, Societatea la care sunt angajata nu mi-a mai platit salariul pe lunile noiembrie si decembrie 2012 si din cate am inteles de la director va intra ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii de la firma in insolventa antoniaantonia antoniaantonia Va rog sa imi spuneti cum poate o persoana, fosta salariata, sa afle care este continutul tabelului preliminar al creantelor pentru o firma care a intrat in ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale carmenliv carmenliv In cazul in care o societate a intrat in faliment iar salariatii nu au au primit drepturile salariale,..., Cine achita salariile?..din ce fonduri? Salariatii ... (vezi toată discuția)