avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit de nevoi personale- cuantum poprire
Discuție deschisă în Executare silită

credit de nevoi personale- cuantum poprire

buna ziua,

am luat un credit de nevoi personale fara ipoteca si fara girant pe 5 ani, din nefericire salariul mi-a fost micsorat , avand monentan unul brut de 804 ron, fapt ce a determinat acumularea unor restante la acest credit.
intrebare: in cazul in care se ajunge la o executare silita, cat la % din salariu imi poate pune popriri banca, avand in vedere si faptul ca am un copil in intretinere?
Cel mai recent răspuns: justme8 , utilizator 19:31, 22 Martie 2013
gi-jane2 a scris:

Veti avea o poprire pe 1/3 din salariul net. Daca pt dvs suma va fi prea mare, puteti face contestatie la executare.

Poate nu ati retinut, dar mai are un copil in intretinere.
Retinerea cumulata poate merge maxim pana la 1/2 din venitul net.
Ba am retinut.. dar banuiesc ca in intretinere inseamna " il cresc eu, sta cu mine ", nu ca i se retine din salariu pt plata unei pensii de intretinere.
am uitat sa mentionez si faptul ca , desi am acumulat niste restante la credit, achitand doar atunci cand era posibil, rata la credit/luna = 609 ron, sal meu net = 604 ron, banca mi-a retinut alocatia pt copil, alocatie care vine in acelasi cont bancar.
din cate stiu eu, nu au voie sa faca asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentarã - rog rãspuns cât mai urgent ana123 ana123 Bună seara, Vă rog să lămuriţi cum se calculează pensie de întreţinere copil 20 % din salariu brut şi să precizaţi şi baza legală. Eu cred că ... (vezi toată discuția)
Pensie alim si executare ghiuvy2005 ghiuvy2005 daca exista o hot jud pt pensie alim de la data actiunii feb 2010 si ac debitor mai are executare din aprilie 2010 cum se vor oprii banii de azi incolo pt ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dodorel62 dodorel62 1 Daca am de platit 500 ron pe luna pensie si o restanta de 1500 ron restanta care procentul maxim care mi se poate retine din salariu,iar daca are din ... (vezi toată discuția)