Buna sera
Va rog dacă puteți s-mi dați o mana de ajutor:
In cazul in care sunt restantieri la plata intretinerii, care este actul normativ conform căreia sa-l constrangem. Care este suma pentru care putem demara procedura de recuperare? După câte luni ? Administratorul spune ca timp de 3 luni nu are voie sa-i zica nimic. Este adevărat? Un altul nu a plătit de 7 luni si spune ca suma nu este mare ( 500 lei ). In cazul in care uni nu au plătit nimic la fondul de rulment, putem sa-i obligat intr-un fel? Sa înțeleg ca cei corecti sunt prosti?
Va multumescX-(
Buna ziua
Așa cum am menționat in mesajele anterioare in Octombrie 2012 s-a schimbat administratorul si cenzorul . In acea ședința am fost ales cenzor ( unul singur) si nu mă înțeleg cu acest domn administrator care este deranjat ca verific conținutul listei de întreținere precum si plătite, mai mult îmi reproseaza ca "decât sa-l trimit la restantieri, mai bine m-as ocupa de recuperarea sumelor de la vechiul administrator "( 9000 lei lipsa + 900 lei restante la întreținere). Eu am citit L.230/2007, dar, apelez si la Dvs , uneori am senzatia ca-mi scapă ceva, nu Inteleg ceva. Oricum va multumesc pentru ajutor ( de profesie sunt economist, dar, nu am lucrat cu asociații de proprietari).
Administratorul trebuie sa va puna la dispozitie toate documentele de care aveti nevoie pentru a verifica listele.
Pe de alta parte si dv. - nu stiu cum faceti, dar imi exprim o parere generala - trebuie sa va grupati cererile si sa i le cereti o data pe toate, eventual atunci cand faceti verificarea lunara a dosarului.
Dv. nu trebuie sa va ocupati de recuperarea banilor nici de la vechiul administrator, nici de la ceilalti proprietari.
Aveti atributii clare in Legea 230/2007, precum si in HG 1588/2007.
Da, eu ii cer lunar: facturi terti, state de plata, chitante plăti, chitante încasări, registrul de casa si D.112 ( pe care tot timpul o greseste). Discuția a plecat de la faptul ca are sold mare la casa (de la 2000 pana la 4000 lei) in situația in care avem la Rosal restante pe 5 luni, spunandu-mi ca " restanta este de la vechiul administrator si cand recuperam bani o sa-i plătească" , ca bani din casa ii păstrează pentru factura de caldura.
M-am băgat dar cred ca nu se merita.
Fond de rulment
user43
In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)