avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... plata taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

plata taxa de timbru

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti, pe cat se poate in urmatoarea problema:
Daca sunt administrator la o S.C. ,,X'' care are un litigiu cu o alta societate ,,Y'' care-si are sediul in alta localitate, taxa de timbru se plateste neaparat in localitatea unde-si are sediul societatea pe care vreau sa o actionez in judecata?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 13:18, 24 Martie 2013
Se poate plăti şi la oficiile postale caz în care nu mai trebuie să vă deplasaţi la oficiul de taxe şi impozite al primăriei pe raza căreia se află instanţa.
Taxele de timbru se achita la unitatile CEC din raza de domiciliu a reclamantului.
Potrivit dispozitiilor art. 19 din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, astfel cum a fost modificat prin Legea nr. 276/2009, taxele judiciare de timbru se platesc in contul bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza isi are domiciliul sau, dupa caz, sediul fiscal debitorul.

Acestea se achita in functie de domiciliul platitorului la CEC, prin mandat postal, ordin de plata sau online.
Nu-mi era clar daca se platesc la bugetul local unde-si are domiciliul debitorul litigiului sau debitorul taxei de timbru. Deci, in concluzie se plateste la oficiul postal din localitatea unde domiciliez?
da, la oficiul postal al localitatii dumneavoastra "în contul contul bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza isi are domiciliul sau, dupa caz, sediul fiscal debitorul."



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru ContSters116348 ContSters116348 buna dimineata.buna dimineata.buna dimineata.unde se plateste taxa de timbru la trezorerie sau primarie.in cazul restituirii acesteia unde se face cerere la ... (vezi toată discuția)
Taxa judicara de timbru eagle_free eagle_free Daca sunt recurent la o curte de apel care este situata in alt judet decat cel al domiciliului meu, unde platesc taxa judiciara de timbru? Multumesc. (vezi toată discuția)
Tribunalul bucuresti/ unde taxa de timbru ? calin_andrei calin_andrei Salut, Dosarul este la Tribunalul Bucuresti, reclamanta are sediul in alt oras; unde pot sa platesc taxa de timbru in Bucuresti? La ceva taxe locale? Si ... (vezi toată discuția)