avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestaþie împotriva deciziei de impunere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestaþie împotriva deciziei de impunere

buna ziua!
Daca am facut o contestatie la decizia de impunere pt ca nu s-a emis respectand art 27 si 28 din codul de procedura fiscala si nu am solicitat (in acea contestatie) suspendarea executarii silite pana la solutionarea contestatiei cu privire la decizia de impunere, ce pot sa fac? Sa contest titlul executoriu si somatia in judecatorie in baza art 15 din legea 554/2004 sau in tribunal pe baza legii 554/2004, art 4 alin 1 ?
Cine poate sa ma invete ce am de facut?
Daca sunteti in termen, faceti o precizare a cererii de chemare in judecata, in sensul completarii acesteia si cu "suspendarea executarii silite pana la solutionarea contestatiei".
Multumesc foarte mult
Ati facut contestatie la ANAF sau deja ati inaintat actiune in instanta.
Daca sunteti inca la ANAF atunci sunt aplicabile dispozitiile Codului de Procedura Fiscala, care prevad urmatoarele:

"Art. 215 Suspendarea executării actului administrativ fiscal

(1) Introducerea contestaţiei pe calea administrativă de atac nu suspendă executarea actului administrativ fiscal.

(2) Dispoziţiile prezentului articol nu aduc atingere dreptului contribuabilului de a cere suspendarea executării actului administrativ fiscal, în temeiul Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările ulterioare. Instanţa competentă poate suspenda executarea, dacă se depune o cauţiune de până la 20% din cuantumul sumei contestate, iar în cazul cererilor al căror obiect nu este evaluabil în bani, o cauţiune de până la 2.000 lei.

(3) În cazul suspendării executării actului administrativ fiscal, dispusă de instanţele de judecată în baza prevederilor Legii nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, toate efectele actului administrativ fiscal sunt suspendate până la încetarea acesteia."



Care este instanta competenta? Judecatoria sau tribunalul?

Am citit ceva cu Legea 554/2004 si am inteles ca trebuie sa depun contestatie la Tribunal.
As dori insa sa va intreb daca solicit ajutor judiciar sub forma scutirii de taxa de timbru, pot solicita acest ajutor si pentru cautiune?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
scuze: contestatia la decizia de impunere am facut-o la ANAF. Contestatia la titlul executor nu stiu sigur unde sa o depun? Contestatia la titlul executor este intemeiata pe dispozitiile art 4 si 15 din Legea 554/2004

Alte discuții în legătură

Decizie impunere larisarazvan larisarazvan Buna ziua Am primit o Decizie de impunere privind plata unor sume de bani de la Autoritatea vamala pe care am contestat-o conform art.205 cod Fiscal. La ... (vezi toată discuția)
Actiune in contencios-administrativ- parat dgfp-competenta in solutionare-cautiune Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. Am contestat la tribunal o decizie de impunere si un raport fiscal emis de catre DGFP impotriva societatii noastre.Suma contestata este peste ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare act administrativ fiscal Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua sunt in perioada unui control fiscal si astept din clipa in clipa sa mi se emita decizia de impunere prin care statul ma va obliga la o suma foarte ... (vezi toată discuția)