avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine plateste administratorul unei asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine plateste administratorul unei asociatii de locatari cu locuinte de stat

Doresc sa aflu un raspuns pertinent si la subiect.X-(X-(
Al cui angajat este administratorul,casierul sau presedintele unei Asociatii de locatari al locuintelor de stat ? eu sint chiriasul statului si prin urmare nu am cum sa dobindesc calitatea de membru al Asociatiei de proprietari,statut prin care membri sai sint platiti de proprietari, ceea ce este cu totul altceva.
Sint eu obligata, sa contribui lunar cu 8 ron la "salarul" nedeclarat la fisc al(mai ales ca nu exista acte cu veniturile certe) unui administrator al locuintelor de stat ? Sau acesta este angajatul sau colaboratorul statului si prin urmare acesta are obligatia sa-i plateasca salarul pe baza unei conventii sau contract de agajat ?
Sau poate cine stie,se incaseaza salar si de la Primarie si "bani negrii" de la asociatie.
Care articol de lege reglementeza contractul de munca,salarul (si cuantumul) membrilor Asociatiei de locatari ? Atentie ,nu al membrilor Asociatiei de proprietari
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
issabellemaria, utilizator
issabellemaria a scris:

.Cum adica cheltuieli notariale pentru proprietar din banii mei ?

Precizati ca lunar va este afisata lista cu obligatiile individuale de plata
Listele de plata sunt vizate pentru legalitate de catre cenzor/comisia de cenzori a imobilului?
Daca prin lista lunara de plata a obligatiilor individuale sunt repartizate sume nejustificate ,aveti dreptul sa contestati oficial la primarie temeinicia sumelor impuse

Adica sa o de-a la saraci, sa cresca caini sau alte ciudatenii, sa-si puna nu un administrator, ci zece - care este problema cuiva?
Numai ca aici vorbim de proprietatea statului si aici statul nu ar trebui sa lase la voia intamplarii ca niste neicanimeni sa-si bata joc de proprietatea sa (adica a mea, a dvs., a tuturor). Eu aici va dau dreptate, insa dvs. mergeti pe o logica oarecum inversa daca afirmati ca........

Care proprietar ar fi atit de darnic sa nu zic altcumva,sa -si plateasca 10 administratori ? Un proprietar intr-o lume absurda desigur ca poate face angajari si la o suta de administratori dar nu dupa ce a incheiat un contract de inchiriere pe 5 ani si care nu are nici un drept de a-mi tulbura posesia din moment ce mi-am platit consumurile si ii intretin locuinta ca pe un pahar de cristal .Dar dessigur ca pe aceeasi logica inversa la noi in acest capat de lume imposibilul e ceva normal.
Se poate deposeda prin violenta directa un cetatean proprietar al locuintei ,care e problema la noi ? nici una,caci e costitutional sa inchiriezi, sa primesti banii toti odata si imediat arunci chiriasul instrada.
Da, aveti dreptate ca logica mea e inversa "logicii"infractionalitatilor,delapidarilor,haosului si altor ilegalitati
Un proprietar intr-o lume absurda desigur ca poate face angajari si la o suta de administratori dar nu dupa ce a incheiat un contract de inchiriere pe 5 ani si care nu are nici un drept de a-mi tulbura posesia din moment ce mi-am platit consumurile si ii intretin locuinta ca pe un pahar de cristal .

Daca recunoasteti ca trebuie sa platiti consumurile de ce nu acceptati ca trebuie sa platiti si salariile pentru cei care presteaza in folosul dumneavoastra (presedinte, administrator, contabil, ingrijitor, etc.), la noi in condominiu platim salarii 48 lei pentru 3 camere si 38 pentru 2 camere si asta LUNAR si nu ne fura nimeni, poate parlamentarii, dar asta este alta poveste, iar daca nu ne convine putem pleca in alta tara cu banane mai multe si taxe mai putine.
Este si o vorba: niciodata nu o sa dispara betia din Rusia si hotia din Romania!!
Pentru administrarea imobilelor exista o singura lege Legea 230/2007 care în art. 1 precizeaza ca se refera la administrarea condominiilor.
Ca e o scapare a legiuitorului faptul că nu are prevederi referitoare la asociatiile de locatari este una, dar tot aceea lege si anexa de la legea locuintelor vorbeste de obligativitatea transformarii in asocoatii de proprietari.
Ceea ce povestiti este o particularitate si ar trebui sa va adresati, asa cum au spus si alte persoane pe acest forum, Consiliului local cu nemultumirile pe care le aveti.
Pe de alta parte fie ca sunteti chiriasi sau proprietar puteti adresa o cerere chiar si administratorului in care sa ii cereti sa va spuna date despre cum s/a calculat intretinerea si orice referitor la ce se intampla acolo.
Cunosc ca la un moment dat Asociatiile au fost obligate sa se inregistreze la Fisc si au cif.
Pe de alta parte in vechea lege era o prevedere prin care Asociatiile de Locatari deveneau cam de drept Asociatii de Proprietari. Dar am spus la dumneavoastra e o particularitate.
Si pentru aceasta particularitate va adresati Consiliului Local caruia in temeiul Legii 230/2007 cereti explicatii.
Iar actuala lege, in toate formele anterioare e cam la fel, iar administratorii nu erau angajatii primariei ci al asociatilor de locatari. Si si pe vremea dinainte de 1989 exista presedinte, comitet executiv si comisie de cenzor care supraveghea toate activitatile din bloc si le aviza.

Tot ce povestiti dumneavoastra nu prea are o baza legala si nu stiu sa existe o alta lege decat cea citata, pentru că de vreo 4/5 ani am avut niste probleme pe aceasta tematica si am cam studiat toate legile, si cele in vigoare și cele trecute, pentru a ma edifica asupra unor lucruri.

......dar probabil nu v-ati lamurit de ce Legea230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari nu se ocupa de problematica blocurilor de chiriasi la stat.
Aceasta lege se ocupa de functionarea asociatiilor de proprietari si are ca obiect principal proprietatea comuna a proprietarilor din acele condominii.

Nu este o lege a condominiilor ca sa fie acuzat legiuitorul ca a scapat din vedere chiriasul la stat.

Alte discuții în legătură

Bloc anl: primaria ne obliga sa ne constituim in asociatie de locatari insider insider Obligativitatea este inscrisa in contractul de inchiriere (semnat in iulie 2010). Deoarece blocul cu 9 apartamente a fost definitivat in 2007 iar abia in iulie ... (vezi toată discuția)
Neplata la bloc a cheltuielilor crissy2703 crissy2703 buna ziua as dori sa stiu daca exista vreo solutie legala impotriva rau platnicilor catre asociatia de locatari , altceva decat in instanta. M-ar interesa ... (vezi toată discuția)
Asociatie locatari pentru chiriasii la stat Quakie Quakie Buna ziua. Ma numesc Daniel si am primit de cativa ani apartament social de la stat la care platesc chirie in urma unei evacuari. Bineinteles ca nu putem ... (vezi toată discuția)