avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Registrul operatorilor intracomunitari
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Registrul operatorilor intracomunitari

Buna ziua,
Cred ca am o problema foarte mare si va rog sa ma indrumati ce este de facut.
In luna Ianuarie am facut cerere de inregistrare la ROC si cu acesta ocazie am obtinut si CIF-ul pentru servicii intracomunitare. La putin timp dupa obtinerea CIF-ului am emis prima factura de prestari servicii intracomunitare , crezand ca sunt in regula cu toate actele. Dupa o luna, m-am dus la administratia financiara sa ridic Certificatul ROC si mare mi-a fost surpriza cand mi s-a spus ca el este valabil de la data primirii lui efective si nu de la data cererii respectiv si/sau data cand am obtinut CIF-ul. In acest interval de o luna eu am depus si declaratia 390(VIES).
Intrebarea mea este : ce se intapla in acest caz si ce trebuie eu sa fac ca sa corectez aceasta problema. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: egkertsou , utilizator 19:54, 28 Martie 2013
Conform art. 158 indice 2 alin. 7 Cod fiscal, "înregistrarea în Registrul operatorilor intracomunitari produce efecte începând cu data comunicării deciziei în condiţiile prevăzute de Codul de procedură fiscală". Efectuarea de operaţiuni intracomunitare fără înscriere în R.O.I. se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1000 şi 5000 lei.
MULTUMESC PENTRU RASPUNS. AM INTELES. AS VREA SA AVETI AMABILITATEA SA-MI SPUNE-TI CUM SE PROCEDEAZA IN CONTINUARE. MA DUC LA FISC SI LE SPUN CA AM GRESIT SI PLATESC AMENDA? UNDE SI CAT ? O SA MA CHEME DE LA FISC ?
Corespondentul dumneavoastră din UE a depus şi el declaraţia 390 şi se va face o confruntare cu ceea ce aţi depus dumneavoastră. Organul fiscal din România va constata că nu sunteţi înregistrat în R.O.I. şi vă va sancţiona contravenţional. De partea cealaltă există probabilitatea ca să se impună beneficiarului serviciilor prestate plata TVA pentru acestea.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularele 301 / 390 rtm_trans rtm_trans Buna ziua. As avea si eu o intrebare legata de depunerea formularelor 390 si 301. Am incercat sa ma lamuresc intreband diverse persoane care au tangenta cu ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns vizavi de urmatoarea speta: detin o intreprindere individuala, nu sunt platitor de tva, fac importuri de ... (vezi toată discuția)
Am emis o factură pentru prestări servicii alsantcalsan alsantcalsan Buna ziua, Am emis o factură pentru prestări servicii fără T.V.A pentru un client din UE care la data emiterii facturii nu era înregistrat în ... (vezi toată discuția)