avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inscriere cartea funciara contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inscriere cartea funciara contract inchiriere

Se poate face, prin acordul partilor inscrierea la Cartea Funciara a unui contract de inchiriere al unui imobil pe o durata mai mica de 3 ani?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: rspataru , utilizator 14:00, 17 Martie 2011
Bineînţeles că se poate. Nu există text de lege care să vă împiedice.

Multumesc pt raspuns
exista vreun text de lege care sa oblige partile sa noteze in c.f. un contract de inchiriere daca el este incheiat pe o perioada de 3 ani sau mai mare? multumesc
Nu este obligatorie notarea contractului. Si chiar daca notarea ar fi obligatorie ... ne notarea contractului de inchiriere in cartea funciara nu ar afecata valabilitatea acestuia.

Notarea este obligatorie doar pentru opozabilitatea contractului fata de terti. De exemplu, daca respectiva persoana vinde apartamentul - in conditiile in care contractul de inchiriere apare in cartea funciara cumparatorul este obligat sa il respecte.

Multumesc pt raspuns.

Intrebam pt ca am vazut inclusiv pe site-ul ANCPI ca scrie ..."contractele de inchiriere/locatiune incheiate pe o durata mai mare de 3 ani..." si nu intelegeam de unde acesti 3 ani...

Alte discuții în legătură

De ce ar vrea un chirias sa inscrie in cartea funciara contractul de inchiriere? iuliana26 iuliana26 Recent chiriasul meu mi-a solicitat sa ii fac un act aditional la contractul de inchiriere prin care sa ii specific numarul cadastral al spatiului inchiriat si ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere i.i. MadameButerfly MadameButerfly Am inchiriat un spatiu comercial( contractul este valabil pana la data de 31 de.2012) pentru a putea desfasura activitatea de \"coafura,frizerie,manichiura, ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara solkitt solkitt Doresc sa vand un imobil proprietate proprie, cumparatorii folosind credit bancar. Am facut pentru acest imobil 3 acte de inchiriere, unul cu o persoana ... (vezi toată discuția)